Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Марина Абрамовић: '' У мом детињству било је много крви'', у јеку скандала око бренда ''БАЛЕНСИЈАГА'', под лупом су многи уметници који приказују голотињу и елементе мучења у делима (ФОТО)

Наводно ''Баленсијага'' инспирацију за озлоглашену кампању, нашао у делима познате уметнице

1670403401_profimedia-0634136733-Marina-Abramovic-naslovna.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

У јеку скандала око спорне кампање бренда 'Баленсијага', јавност не престаје да копа и тражи ко је све умешан у ово.
Након што су објавили слике са децом која држе плишане меде обучене у садо-мазо костиме. Као и одређене
елементе написаних порука са суђењу за педофилију, доживели су фијаско, па су челници бренда били приморани да се јасвно извине, и повуку спорне фотографије. Међутим, хајка се не зауставља.

Уметници који су у својим радовима приказивали слике кастриране деце, попут контраверзног сликара Микаела Бореманса, сада су такође прозвани.
Нажалост, једна од теорија која се појавила је да је 'Баленсијага' могућу инспирацију за кампању пронашао и у раду концептуалне уметнице, Марине Абрамовић. Марина је неко ко годинама интригира својим делима, а често у свом раду 'флертује' са голим телима, крвљу, сатанистичким симболима, и приказима патње и бола.

Упозорење: Слике могу садржати узнемирујуће призоре

Прочитајте још: Мила Кунис:'' Нове генерације деце направиће разлику у свету!'' (ВИДЕО)

И док она наводи да није ''сатаниста већ уметник'', пажњу привлаче њене изјаве које говоре о њеном детињству, које није било нимало лако. Наиме, како је изјављивала- њени родитељи нису били склони изливима нежности, нити су је икада у животу пољубили или похвалили. Како наводи, мајка ју је тукла, чупала за косу, говорила јој да је бескорисна, а једном ју је назвала и проститутком након што је доживела први пољубац, са само 14 година.
Као тинејџерка, мислила је да је ужасно ружна. Имала је, како се присећа: ''велики нос, много бубуљица, ужасну фризуру, ортопедске ципеле, и наочаре са великом диоптријом''.

Фото: Профимедиа

Прочитајте још: Бивша жена Скотија Пипена СМРТ за НБА: Ужа специјалност су јој млади кошаркаши, а сада је у вези са сином Мајкла Џордана (ФОТО)

Некада неугледна девојчица, данас важи за једну од највећих уметница на свету, која и даље не престаје да шокира свет.
Марина је у својим мемоарима, открила да је три пута имала побачај, јер никада није желела децу. У једном од ретких интервјуа за 'Гардијан', након што су је због овога напали, рекла је следеће: 

- Свидело ми се како је један од форумаша написао да нико не пита Џоржа Клунија зашто нема децу. Остало је било врло лицемерно.

Било је то у периоду док Клуни још увек није имао децу. У мемоарима је искрено написала и како је у њеном детињству било много крви. Када је узгубила свој први дечји зуб, крварење се није заустављало три месеца, а када је добила први циклус, трајао је десет дана.

Свакако је да волели је или не волели, Марина никога не оставља равнодушним.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas