Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЕСЕЦ

Месечеве мене НАЈАВЉУЈУ несреће и НЕМИРЕ: Ништа не почињите када је ПУН

Утицај Месеца на живот на Земљи одавно је доказан. Осим што знамо да он утиче на плиму, осеку и све течности на нашој планети, извесно је да има јак утицај и на нашу психу.

1602241809_Depositphotos_399378320_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Астролошки гледано, Месец представља емоције, мајку, материцу, уопштено женски принцип и колективну свест. Када се говори о утицају Месеца на понашање људи, најпре се мисли на оно што се дешава у периоду Месечевих мена.

овде

Током кретања Месеца, човек са Земље види само делове који су обасјани Сунцем. У том циклусу, најважнија су четири угла, које уопштено називамо Месечевим менама. На понашање људи најјаче утичу две мене: када је млад Месец (астролошки конјункција Сунца и Месеца) и пун Месец (астролошки опозиција).

Пун Месец Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: После 735 ГОДИНА: Среле су се ТРИ ПЛАНЕТЕ, стари свет ће се распасти и у ДЕЦЕМБРУ почиње НОВИ ПОРЕДАК

Месечеве мене највише осећају људи чији натални хороскоп на то указује. Најчешће, приметно варирање расположења осећају особе рођене у знаку Рака, подзнаку Рака, или са Месецом у овом знаку. Осим наведеног, под јаким утицајем су и особе којима је Месец у првом, четвртом, седмом или десетом пољу.

Месец јаче осећају жене.

Особе којима је нека лична планета у одређеном аспекту с Месецом могу да очекују догађаје који су личне природе, а уколико је нека од осталих планета, обично је догађај повезан за особу из окружења.
Генерално гледајући, јаче осећају жене, јер Месец уопштено влада женским принципом, материцом, материнством, млеком.

Утиче на психу
Пошто утицај младог и пуног Месеца на људску популацију изазива психичку нестабилност код жена и емотивно повлачење код мушкараца, пожељно је праћење Месечевих мена како би се бар мало ублажио непријатан утицај.
Почните увек у првој четврти, а у последњој завршавајте све што радите.

Осим младог и пуног Месеца, остале две мене су прва и последња четврт. У периоду прве четврти добро је отпочињати нове активности, док у време последње треба избегавати доношење важних одлука као што су путовање, улазак у брак, љубавна веза или селидба.

Прочитајте још: Рођени КОЦКАР, манипулатор, ЛАЖЉИВАЦ или хладан и СТРОГ: Колико ХОРОСКОП утиче на ЛИЧНОСТ?

Несреће, убиства...
У време јаких месечевих мена примећен је повећан број саобраћајних несрећа, убистава, операција, као и повреда, крварења. Нове активности увек је добро отпочети у периоду док Месец расте, и обрнуто - док опада пожељно је избегавати оне у којима очекујемо да нешто треба да се развија и расте.

Месецу је потребно у просеку 28 дана да би прошао кроз свих 12 астролошких знакова. У свом ходу заузима одређене положаје у односу на Сунце и Земљу. Главни положаји су: конјункција, или када се Сунце и Месец преклопе на истом степену истог астролошког знака и то се зове млад Месец.

Пун Месец се сваки месец разликује по томе у ком је астролошком знаку.

Након тога следи прва четврт (90 степени од Сунца), када Месец прође Сунце, он наставља да расте. На небу је видљив раст месечевог диска и то траје док се у потпуности не попуни.

Тај циклус траје 14 дана, а астролошки је приказан аспектом опозиције (180 степени) у односу на Сунце. Након тога, Месец наставља ка последњој четврти (90 степени од Сунца), али овог пута у опадању. И овај циклус траје 14 дана.

Прочитајте још: Чувени АСТРОЛОГ УПОЗОРАВА: Октобар ће бити пун КРИМИНАЛА, љубоморе, ТЕШКИХ РЕЧИ, али и невероватних ПРЕОКРЕТА

Дакле, пун Месец имамо сваких месец дана. Исто као и млад и обе четврти, али разликује се промена положаја у астролошком знаку, па тако и дејство месечеве енергије на нас.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas