Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕТОВАЊЕ

На Мајорци морате летовати, бар, једном у животу и урадити ових ДЕСЕТ ствари

Први чартер-лет је следетео на Мајорку 1950. године, што значи да је ово, највеће шпанско острво "измислило" масовни туризам

Majorca.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

"Насмејте се, у Шпанији сте!" - ово је годинама био туристички слоган највеће туристичке силе Европе. Балеари, а нарочито Мајорка, предњачили су у броју туриста који и данас воле ово острво, јер тачно знају шта могу да очекују. А ево и шта треба да виде.

Прочитајте још: На два сата од Београда: Купајте се у друштву Ђиђи Хадид или идите на пена парти са Кејт Мос

1. Стари град

Старо готско језгро Ла Љота је изузетно лепо сачувано и уживање је шетати у њему. Овде живи половина становништва острва и веома подсећа на Барселону, а има и улицу Ла Рамбла. Поготово су лепи тргови и пешачка шопинг улица.

Шпанска краљевска породица свако летовање проводи на Мајорци, јер овде имају вилу.
Катедрала крај мора
Фото: Пикасабеј

2. Катедрала Ла Сеу

Крај обале, видљива са свих страна, налази се велика готска катедрала. Грађена је око 400 година и завршена 1600. године. Унутра се налази музеј и могу се видети слике са верском тематиком.Гауди је радио на осавремењивању катедрале 1904. године.

3. Магалуф и Аренал

Најпозантија туристичка места су Ел Аренал, Магалуф и Палма. Сва три места имају простране пешчане плаже на којима туристи могу да уживају. У позадини ова места имају паралелне улице са кафићима и клубовима.

Занимљиви сувенири
Фото: Пиксабеј
Аквасити је огроман аквапарк са зоо вртом и важи за један од најбољих у Европи.

4. Иљетас

Незванично Иљетас називају "Монте Карло Мајорке", а чувено је по савршеној клими. Место је мало, уређено и има прелепу плажу.

Ујутру, у разгледање, или увече, у провод, може да се бродом оде на излет до Ибице.

5. Замак Белведер

Ибица или "бело острво"
Фото: Пиксабеј

Са овог места се пружа прелеп поглед буквално на цело острво. Замак већ 700 година чува Мајорку, а у њему је била краљевска резиденција, али и затвор у време диктатуре. Сада се ту налази музеј. 

На путу до пећине Драк могу се купити мајоркин бисери.

6. Валдемоса

За село Валдемоса нико не би чуо да у њему нису провели зиму 1839. године композитор Фредерик Шопен и књижевница Жорж Санд, а њихова соба може и данас да се види. Селом доминира картузијански манастир из 1339. године.

Картузијански манастир
Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Сви сте чули за ружичасте плаже, а у Европи постоје само ЧЕТИРИ: Због њихове боје се води права полемика (ФОТО)

7. Пећина Драк

На крајњем западу острва налази се змајска пећина Драк у којој се повремено организују концерти. Ово је највећа пећина у Европи и у њој се налази језеро Мартел дугачко километар којим туристи могу да плове чамцима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas