Oglas
· · Komentari: 0
LETOVANJE

Na Majorci morate letovati, bar, jednom u životu i uraditi ovih DESET stvari

Prvi čarter-let je sledeteo na Majorku 1950. godine, što znači da je ovo, najveće špansko ostrvo "izmislilo" masovni turizam

Majorca.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

"Nasmejte se, u Španiji ste!" - ovo je godinama bio turistički slogan najveće turističke sile Evrope. Baleari, a naročito Majorka, prednjačili su u broju turista koji i danas vole ovo ostrvo, jer tačno znaju šta mogu da očekuju. A evo i šta treba da vide.

Pročitajte još: Na dva sata od Beograda: Kupajte se u društvu Điđi Hadid ili idite na pena parti sa Kejt Mos

1. Stari grad

Staro gotsko jezgro La LJota je izuzetno lepo sačuvano i uživanje je šetati u njemu. Ovde živi polovina stanovništva ostrva i veoma podseća na Barselonu, a ima i ulicu La Rambla. Pogotovo su lepi trgovi i pešačka šoping ulica.

Španska kraljevska porodica svako letovanje provodi na Majorci, jer ovde imaju vilu.
Katedrala kraj mora
Foto: Pikasabej

2. Katedrala La Seu

Kraj obale, vidljiva sa svih strana, nalazi se velika gotska katedrala. Građena je oko 400 godina i završena 1600. godine. Unutra se nalazi muzej i mogu se videti slike sa verskom tematikom.Gaudi je radio na osavremenjivanju katedrale 1904. godine.

3. Magaluf i Arenal

Najpozantija turistička mesta su El Arenal, Magaluf i Palma. Sva tri mesta imaju prostrane peščane plaže na kojima turisti mogu da uživaju. U pozadini ova mesta imaju paralelne ulice sa kafićima i klubovima.

Zanimljivi suveniri
Foto: Piksabej
Akvasiti je ogroman akvapark sa zoo vrtom i važi za jedan od najboljih u Evropi.

4. Iljetas

Nezvanično Iljetas nazivaju "Monte Karlo Majorke", a čuveno je po savršenoj klimi. Mesto je malo, uređeno i ima prelepu plažu.

Ujutru, u razgledanje, ili uveče, u provod, može da se brodom ode na izlet do Ibice.

5. Zamak Belveder

Ibica ili "belo ostrvo"
Foto: Piksabej

Sa ovog mesta se pruža prelep pogled bukvalno na celo ostrvo. Zamak već 700 godina čuva Majorku, a u njemu je bila kraljevska rezidencija, ali i zatvor u vreme diktature. Sada se tu nalazi muzej. 

Na putu do pećine Drak mogu se kupiti majorkin biseri.

6. Valdemosa

Za selo Valdemosa niko ne bi čuo da u njemu nisu proveli zimu 1839. godine kompozitor Frederik Šopen i književnica Žorž Sand, a njihova soba može i danas da se vidi. Selom dominira kartuzijanski manastir iz 1339. godine.

Kartuzijanski manastir
Foto: Piksabej

Pročitajte još: Svi ste čuli za ružičaste plaže, a u Evropi postoje samo ČETIRI: Zbog njihove boje se vodi prava polemika (FOTO)

7. Pećina Drak

Na krajnjem zapadu ostrva nalazi se zmajska pećina Drak u kojoj se povremeno organizuju koncerti. Ovo je najveća pećina u Evropi i u njoj se nalazi jezero Martel dugačko kilometar kojim turisti mogu da plove čamcima.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas