· · Коментари: 0
Несхватљиво

Најмистичнији град на свету налази се 36 метара ПОД ВОДОМ (ВИДЕО)

Нема одговора на питање ко је саградио "Дварку" у античко доба и како је завршила под морем

1597225082_grad-voda-naslovna.jpg
Фото:"Депозит"

Међу највеће мистерије савременог доба многи стручњаци уврштавају потопљени град Дварка у Индији!
Насеобина, импозантних грађевина налази се 36 метара под водом а прва озбиљнија научна истраживања датирају из 1979. 

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

И од тада до данас трају контроверзе око тога ко је и када саградио овај град и зашто се он сада налази под водом?

Прочитајте још: Тражите је на ПОГРЕШНОМ месту! Вељко тврди да се АТЛАНТИДА налази на дну ДУНАВА, поседује и ДОКАЗЕ

Ни на једно ово питање не постоји валидан одговор. Наиме, прво су научници тврдили да је "Дварка" направљена негде око 526. године пре нове ере. Онда су га повезивали са Александром Македонским, његовим походом на Индију и изградњом утврђених градова. Затим су најновијим проучавањем методом угљеника установили да је стар бар 10.000 година!

Фото:"Депозит"

Име "Дварка" значи "Златни град" и по тумачењима појединих индијских истраживача лако га је повезати са предањима које преноси еп "Махабхарта" и да је подигнут у част Хинду божанства Кришне.

Ипак, ни они немају одговор на питање како је овај град, чија је најдужа страна дуга чак осам километара направљена у то доба од гранитног камена и како је завршила под водом?

У јануару 2017. одељење за Подводну археологију Индијског института Сарвеј је пронашло зидине тврђаве овог града. При томе оне су прављене од истог материјала као и већина грађевина и биле су део једне целине што још више збуњује научнике. Зашто? Зато што су делови масивног стења нађени неколико километара даље! Пронађене су и бројне камене скулптуре, бронзане, накит..

Прочитајте још: Сви најчувенији египтолози се слажу око ових СЕДАМ ЧИЊЕНИЦА у вези са пирамидама!

Град је имао правилно распоређене зграде, улице, тргове. Они који сматрају да се ради о граду којег описује "Махабхарта" сматрају да ће се тек отркити други делови града који је по предању имао 900.000 зграда! Краљевска палата била је од белог мермера, украшена златом, сребром...У Индији иначе, има неколико прастарих градова са истим именом. Дварка, најмистичнији град на свету.

                                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.