· · Коментари: 0
НЕ ПРАВИТЕ ИХ

Највеће ГРЕШКЕ које праве жене приликом куповине ципела

Шопинг за даме.

1606919320_Depositphotos_154951888_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Штикле су инстант подизачице стила. Ова елегантна обућа у трену ће вашу фигуру учинити визуелно виткијом и женственијом, али једино ако купите прави пар ципела.

Најчешће грешке код куповине штикли које не смете да учините:

1. Погрешан калуп: Пронашли сте штикле из снова, али када сте их обули, нога вам се није у потпуности уклопила у калуп. Разлог је тај што калуп не паше облику вашег стопала због чега вече у штиклама може да прође у мукама. Ако вам стопало није потпуно "село" на дно ципеле, односно ако средњи, повишени део стопала не пријања уз штиклу, немојте их куповати. Калуп мора пратити стопало, иначе у штиклама нећете дуго издржати.

Прочитајте још: Да ли знате како су настале ципеле на штиклу?

2. Јутарњи шопинг: Када се пробудите, ваше тело је најсвежије, што се односи и на стопала. Ујутроу је стопало пуно уже, а тиме и нешто мање. Током дана, у телу се накупља вода због чега се нога може значајно проширити. Управо ти додатни милиметри су врло важни код куповине штикли. Купите ли кнап ципеле ујутру, постоји опасност да вам поподне буду преуске, а ако их будете носили током целе вечери, када стопало додатно отекне, штикле ће вас нажуљати и постаће неиздрживе за ношење. Код куповине штикли, ципела би требало да буде комотна, чак мало и велика, односно за пола броја већа.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Да ли угрожавате здравље модним трендовима?

3. Превисока потпетица: Висока потпетица изгледа врло елегантно. Међутим, не дозволите да вас та елеганција намами на куповину, посебно ако штикле носите врло ретко. Наиме, ако ваше стопало није навикнулто на врло стрми пад под којим нога стоји у штикли, након врло кратког ношења осетићете бол у листовима и целом стопалу. Ако планирате цело вече да стојите у штиклама, радије одаберите штикле с нешто нижом, али стабилнијом потпетицом у којима ћете моћи елегантније да ходате.

Максимална висина потпетице за почетнике требало би да буде од 7 до 10 центиметара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.