· · Komentari: 0
NE PRAVITE IH

Najveće GREŠKE koje prave žene prilikom kupovine cipela

Šoping za dame.

1606919320_Depositphotos_154951888_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Štikle su instant podizačice stila. Ova elegantna obuća u trenu će vašu figuru učiniti vizuelno vitkijom i ženstvenijom, ali jedino ako kupite pravi par cipela.

Najčešće greške kod kupovine štikli koje ne smete da učinite:

1. Pogrešan kalup: Pronašli ste štikle iz snova, ali kada ste ih obuli, noga vam se nije u potpunosti uklopila u kalup. Razlog je taj što kalup ne paše obliku vašeg stopala zbog čega veče u štiklama može da prođe u mukama. Ako vam stopalo nije potpuno "selo" na dno cipele, odnosno ako srednji, povišeni deo stopala ne prijanja uz štiklu, nemojte ih kupovati. Kalup mora pratiti stopalo, inače u štiklama nećete dugo izdržati.

Pročitajte još: Da li znate kako su nastale cipele na štiklu?

2. Jutarnji šoping: Kada se probudite, vaše telo je najsvežije, što se odnosi i na stopala. Ujutrou je stopalo puno uže, a time i nešto manje. Tokom dana, u telu se nakuplja voda zbog čega se noga može značajno proširiti. Upravo ti dodatni milimetri su vrlo važni kod kupovine štikli. Kupite li knap cipele ujutru, postoji opasnost da vam popodne budu preuske, a ako ih budete nosili tokom cele večeri, kada stopalo dodatno otekne, štikle će vas nažuljati i postaće neizdržive za nošenje. Kod kupovine štikli, cipela bi trebalo da bude komotna, čak malo i velika, odnosno za pola broja veća.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Da li ugrožavate zdravlje modnim trendovima?

3. Previsoka potpetica: Visoka potpetica izgleda vrlo elegantno. Međutim, ne dozvolite da vas ta elegancija namami na kupovinu, posebno ako štikle nosite vrlo retko. Naime, ako vaše stopalo nije naviknulto na vrlo strmi pad pod kojim noga stoji u štikli, nakon vrlo kratkog nošenja osetićete bol u listovima i celom stopalu. Ako planirate celo veče da stojite u štiklama, radije odaberite štikle s nešto nižom, ali stabilnijom potpeticom u kojima ćete moći elegantnije da hodate.

Maksimalna visina potpetice za početnike trebalo bi da bude od 7 do 10 centimetara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.