Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Након смрти краљице Елизабте, деца принца Харија и Меган Маркл могу да користе нове титуле

Деца принца Харија и Меган Маркл, након смрти краљице Елизабете, сада су технички принц и принцеза

1662704297_megan-i-hari.jpg
Профимедиа
Oglas

Ова промена долази по правилима која је поставио краљ Џорџ В 1917. године.

Унуци новоименованог краља ИИИ, сада имају титуле ХРХ, уколико желе да је користе. Меган је током гостовања у емисји код Опре Винфри, изхавила да је њеном сину та титула ускраћена, али испоставило се да то није истина.

Прочитајте још: Краљица ЕЛИЗАБЕТА крстила је само ЈЕДНОГ СРБИНА: Испливале ИСТОРИЈСКЕ фотографије, а ево како се од ње опраштају чланови те породице (ФОТО)

Традиција потиче од пра-пра-прадеде Харија Џорџа В, када је издао саопштење писмом још 1917. године.

- Једини изузетак ове наредбе, био је да ће најстарији син принца од Велса такође имати право да користи титулу ХРХ.

То значи, да само принц Џорџ, као праунук монарха има директну линију наслеђивања престола, али би првобитно морао да буде принц. Она је најстарији син принца од Велса. 

Краљица је уочи Џорџовог рођења издала саопштење, како би осигурала да сва деца од Кембриџа имају одговарајуће титуле. Ово се није односило на Арчија и Лилибет.

Ипак, са Чарлсом који је сада краљ, они су сада унуци монарха и могу имати титулу ХРХ, односно могу постати принц и принцеза.

Прочитајте још: Долазе велике промене у БРИТАНСКОМ КРАЉЕВСТВУ: Принц Чарлс постаје КРАЉ, а ево шта то значи за Кејт и Вилијама

 

Краљица Елизабета, преминула је јуче у 96. години, окружена својим најмилијима на имању Балморал.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas