· · Komentari: 0

Dolaze velike promene u BRITANSKOM KRALJEVSTVU: Princ Čarls postaje KRALJ, a evo šta to znači za Kejt i Vilijama

Nakon smrti kraljice Elizabete, dolazi do promene u britanskom kraljevstvu

1662662819_elizabeta-3.jpg
Foto: Profimedia

Princ Čarls, nakon smrti kraljice Elizabete druge, postaje kralj, a njena smrt označava kraj njene sedamdesetogodišnje vladavine. Bakingemska palata vest o smrti kraljice, potvrdila je saopštenjem:

Pročitajte još: Zbog kraljice se odrekao PRAVOSLAVLJA, a njihova ljubavna priča počela je u tinejdžerskom dobu: Princ Filip i kraljica Elizabeta u braku su proveli 74. godine (FOTO)

- Kraljica je umrla mirno u Balmoralu danas popodne. Kralj i kraljica, ostaće večeras u palati, a sutra će se vratiti u London".

Najstariji sin princa Čarlsa, princ Vilijam, i njegova supruga vojvotkinja postaju vojvoda i vojvotkinja od Kornvola i Kembridža. 

Čarls se nekoliko sati nakon smrti majke i oglasio prvi put: - Duboko žalimo zbog smrti drage i voljene majke. Znam da će se njen gubitak duboko osetiti širom zemlje, Kraljevstva i Komonvelta, ali i širom sveta. Tokom ovog perioda žalosti i promena, moja porodica i ja ćemo biti se tešiti saznanjem o poštovanju i dubokoj naklonosti u kojoj je kraljica bila tako široko rasprostranjena"

Ovaj 73-godišnjak je otputovao da bude pored svoje majke zajedno sa troje druge kraljičine dece, princezom Anom, princom Endrjuom i princom Edvardom. Kao najstariji sin kralja Čarlsa, Vilijam sada postaje očigledan kao prvi u redu za tron. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.