Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ПРОГОВОРИЛА ПОСЛЕ 40 ГОДИНА!

Нови СКАНДАЛ! И славна глумица оптужује Лечића за СИЛОВАЊЕ: Сиктао је "знаш ли ти ко сам ја, треба да ти је част што те желим"

Чувена глумица до детаља је описала шта се догодило кобне ноћи у његовом стану, како се извукла и коме је све рекла за злостављање.

1617860588_leka.jpg
Фото: Тањуг/Зоран Жестић
Oglas

Славна глумица Мерима Исаковић је објавила делове књиге коју пише о злостављању, у којој је описала шта је сама доживела. У књизи није желела да именује злостављача који ју је напао када је имала само 18 година, али је сада то урадила и објавила да је у питању Бранислав Лечић.

До детаља је описала шта се догодило кобне ноћи у његовом стану, како се извукла и коме је све рекла за злостављање.

Исаковићева већ годинама ради као клинички психолог и то за жртве злостављања.

"У књизи нисам поменула име особе, надајући се да је сазрела у одговорног човека који никада више не би покушао никога да напаствује. Осећам моралну обавезу да с јавношћу поделим сопствено искуство, у нади да ће моја исповест бити подршка Данијели и осталим, као и онима, још увек безгласно скривеним жртвама сексуалног злостављања", написала је она.

"Била сам на другој години, мој колега из друге класе, био је пет година старији од мене. Познавала сам га с редитељских вежби, већина нас се на Академији дружила. Човек о коме пишем, тада момак, једном је у некој дневној шетњи покушао да ме пољуби, али сам га зауставила. Рекла сам - ми смо другари. Он је ћутао, очи му се затамниле, дубока, чудна празнина. Онда се насмешио и извинио", пише Мерима.

Фото: YоутубеПринтсцреен/Класик ТВ

Испратио ју је до куће, тражио да позајми књигу, па је није вратио, рекао је да је заборавио. Недељу дана касније, Мерима је на часу балета осетила оштар, ужасавајућ бол у кичми, од ког је повратила. Добила је блокаду и наређење да мирује неколико дана. Књига јој је била потребна за испит, па га је позвала.

"Рекао је, јој, извини Меримице, не могу да дођем, можеш ли да прођеш до нас (живео је с мамом) па покупи књигу? Рекла сам да могу. Отворио је насмејан, увукао ме у стан, рекао да нешто кипи у кухињи а да мама није ту. Гурнуо ме је ка зиду и рекао, џабе ти је свако опирање, не можеш побећи, не од мене. Увијао се телом као змија, осећала сам задах трулежи, стравичан притисак, једном руком ме је вукао за косу а другом притискао врат. 

Сиктао је 'знаш ли ти ко сам ја, треба да ти је част што те желим'.

Успела сам да га блокирам око врата, да не може да се одмакне, да мрдне, нагло сам се извила, није могао да ме заустави. Ођедном чујем крик од ког се небо поцепало, из мене. Тело ми се нагло извило, таквом снагом сам га збацила са себе," описује Мерима тренутак у ком се сетила повреде кичме задобијену на балету.

"Чујем свој глас, молим те, подигни ме, а он је спреман да ме заскочи. Богато сам повратила по себи. Тражила сам да ми помогне, тражила да ради супротно од онога што би очекивали да жртва у моменту силовања тражи. Знала сам да не могу да побегнем физичком борбом, збунила сам га. Да донесе врућ пешкир, да ми га стави на кичму. Питао је да ли фолирам. Да се спасем, од њега. Осмехујем се - па ти ниси монструм, све ми девојке смо опчињене тобом, али нисам веровала да би ти баш мене хтео. Тргох се уз болан крик, као да ме кичма опет тргнула, грашци зноја по мом лицу. Подиже ме, одлазимо напоље, зауставља се такси, немам довољно новца, он ми даје новчаницу од десет динара, с рударом на слици. Данас сам свесна да је то била најбоља улога коју сам у животу одиграла. Стравичан дрхтај ме је прожео када су се врата таксија затворила", пише она.

Две године касније, Лечић ју је, каже, позвао телефоном и плакао.

"Меримице, молим те, дозволи ми да ти се извиним, из дубине срца. Срећан сам да нисам успео да завршим недело. Ја никада пре нисам тако нешто починио, нити ћу икад покушати. Ти си спасла моју душу", пише она.

"Ридао је, поверовала сам му, као што Гага рече, можда је почео да одраста у човека који никада неће поново приступити некоме насилнички. Рекла сам, опраштам ти, али не заборављам. Ти никада нећеш схватити бол који си ми нанео. Многоструки бол. Ако икада чујем да си икоме нанео сличан бол, свима ћу рећи шта се десило. Ја сам своју реч одржала. Бранислав Лечић изгледа није", завршава она.

СКАНДАЛ! Испливао експлицитан снимак Данијеле Штајнфелд (ВИДЕО 18+)

"Осећам потребу да данас кажем истину и молим наш народ да ово пажљиво прочита. Насилник који је замало успео да уништи мој живот, да угаси моју младост, да ме као тама прогута", навела је она и додала: 

Мерима Исаковић дала је раније ексклузивну исповест за "Сербиан тимес". Глумица која је са 16 и по година уписала Академију и остварила више бриљантних улога, доживела је стравичан удес са само 21 годином и остала непокретна. Данас живи у Аустралији, ради као психолог али памти дешавања из Србије.

Овдашњу јавност тренутно потреса прича глумице Данијеле Штејнфелд која је оптужила за силовање свог колегу Бранислава Лечића. Глумица је најпре подсетила на трагедију везану за сексуално насиље која се догодила седам година пре него што је случај Лечића ођекнуо у јавности.

Иначе, ово није прва оптужба против Бранислава Лечића, последњих недеља у жижи јавности тврдње глумице Данијеле Штајнфелд која је навела да ју је српски глумац силовао 2012. године. Због те оптужбе Лечић је био позван у београдску полицију где је давао изјаву у својству грађанина више од седам сати и био полиграфски тестиран.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas