· · Коментари: 0
ТАЈНЕ

Ово нисте знали о Џејмсу Дину: Имао је 24 године када је погинуо, а два сата пред смрт стигло му је упозорење!

Џејмс Дин, преминуо је 30. септембра 1955. године у саобраћајној несрећи

1612874446_New-Project.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Јамес Деан

Један од најпознатијих их најлепших глумаца тадашњег времена, доживео је саобраћајну несрећу услед које је преминуо, пред саму премијеру филма "Бунтовникбез разлога".

Прочитајте још:Да ли је Саманта крива за распад серије "Секс и град"?

Био је први амерички тинејџер, а сада шест деценија након његове смрти, појавили су се непознати детаљи из његовог живота. Оно што сигурно нисте знали је да су Џејмс Дина од 9 године, одгајили теча и тетка, након смрти мајке.

Док се љуљао на трапезу у амбару као дете, успео је да избије себи два зуба, па је од малена имао предње протетичке зубе. Када је одрастао, своје пријатеље волео је да изненади, вађењем предњих зуба, то га је веома забављало.

Прву улогу оставрио је у реклами за сок, а филмску каријеру успео је да оствари у свега три филм. Уз одобрење Џона Стајнбека, Казан даје улогу Дину у филмској адаптацији Стајнбековог епског романа „Источно од раја.“ Следеће што Дин снима јесте „Бунтовник без разлога,“ и „Џин“ у коме су глумили и Елизабет Тејлор и Рок Хадсон. И други филмови су били у припреми, али Дин умире пре него што их је снимио.

Био први глумац који је постхумно номинован за Оскара

Кажњен је за брзу вожњу два сата пре своје смрти. После подне 30. септембра 1955. Дин је возио свој потпуно нови Порше Спајдер на трку у Салинасу у Калифорнији и полицајац му је наплатио казну што је возио брзином од 105 км/х у зони где је требало да вози 90 км/х. Само два сата касније, Форд Тудор Седан се судара са Дином на раскрсници данашњег пута 46 и пута 41, на око 130 км од Бејкерсфилда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.