Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУГА

"Била је борац и натерала је смрт да чека": Комеморација поводом смрти Исидоре Бјелице, Лав и Вила ГРЦАЛИ У СУЗАМА (ФОТО)

Исидора Бјелица биће сахрањена данас на Новом Гробљу

1596880839_isidora.jpg
Фото: Магазин Новости
Oglas

Комеморација поводом смрти Исидоре Бјелице, одржана је данас у малој сали Сава центра, а бројни пријатељи и колеге су присуствовали.

Прочитајте још: Зашто СРПСКИ ТУРИСТИ бирају баш ОВО летовалиште? Луксуз, базен спа... а ТЕСТ НА КОРОНУ НЕ ТРЕБА

Прочитајте још: Преминула Исидора Бјелица (ФОТО)

На улазу стоји ћерка покојне списатељице Вила Пајкић, која дочекује бројне поштоваце своје мајке и прима саучешће. 

Фото: Магазин Новости

Мала сала почела је да се пуни, а међу првима су стигли Сузана Перић и породица Грнчарски. У сали се налазе и утучени родитељи наше познате списатељице, као и супруг Небојша Пајкић и син Лав.

Фото: Магазин Новости

Фото: Магазин Новости

На самом почетку комеморације, присутнима се обратила и најбоља пријатељица Исидоре Бјелице, Драгана Бабић Грујић, која је кроз сузе испричала каква је била списатељица:

Фото: Магазин Новости

- Исидора се залагала да се предмет љубав уведе као предмет у школи. Била је борац и успела је да натера смрт да чека. Објаснила ми је да смрт не постоји него да је то премештај у другу димензију. Она је била своја. Другачија. Али наша. Помагала је другима док је чекала хемотерапију.

Фото: Магазин Новости

Душица Матовић, такође једна од Исидориних пријатељица која је такође докторка обратила се присутнима потресним речима:  - Била си вихор изнад сарајевске малограђанске јавности. Сви су заводљиво гледали је је упознавала светске зведе. Неподношљива лакоћа постојања је твоја карактеристика. Говорила си : "Овај мој обод шешира ме штити  од радозналих људи."

Прочитајте још: Овако је Исидора Бјелица говорила о болести: Лекари ти објасне да си ГОТОВ, а ја сам увек тражила СПАС

Душица је додала како је она морала да јој саопшти да је болесна: Уживале смо у малим ритуалима и најмањи тренутак си претворила у велика. У најтежим тренуцима си се палила и по ме је највише болело. Путовала си са шеширом и говорила "хеј, Душице, људи се сликају са мном, мисле да сам неко". Не брини за Лава и Вилу имају дивног оца. Небо је салекало да они израсту у велике људе. Увек си била ванвременска. Свемир је вапио за неким попут тебе - рекла је кроз сузе Душица, док је Лав грцао у сузама.

Прочитајте још: "Тренуци самоће ће нас врло брзо научити..." Последња ПОРУКА Исидоре Бјелице ће се ПРЕПРИЧАВАТИ (ФОТО)

Лав Пајкић је на крају комеморације, позвао све присутне да дођу на Ново гробље, где ће се одржати опело и кремација Исидоре Бјелице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas