· · Коментари: 0

Поред богате глумачке каријере Мира Фурлан је имала још једно занимање

Позната филмска дива преминула је 20. јануара у 65. години живота.

1611488293_mira-furlana.png
Фото: Принтскрин / јутјуб / РТС ТВ лица, као сав нормалан свет - Званични канал

Услед проблема које је имала почетком 90-их година, Мира се са супругом Гораном сели у Америку, где ће изградити богату филмску каријеру.

Она је пре две година боравила у Београду поводом једном филмског фестивала и том приликом је гостовала у емисији "Тв лица, као сав нормалан свет". Тада је испричала нешто и о свом педагошком раду.

Прочитајте још: Познати глумац се присетио заједничког тренутка са Миром Фурлан: "Била је као девојчица"

Поред свог позива глумца, она се бавила и педагошким радом, а у Америци је предавала на њујоршком универзитету (Неw Yорк Филм Ацадемy), са огранком у Лос Анђелесу где је живела и радила.

Причу о свом раду овако је почела:

- Важније ми је то што јесам и како јесам на овој планети, него то што радим. И то што радим је на неки начин успут, а ово друго је бит - тако ми се чини.

Прочитајте још: "Било јој је важно само то да публика буде срећна": Амерички сценариста објавио потресно писмо у којем је открио детаље из Мириног живота

На питање да ли јој педагошки рад јој даје увид да види како изгледа млад свет рекла је:

- Ја имам посебну везу јер имам сина, који је тих година, тако да ја са том децом имам другачији однос, ја мало дубље и боље знам шта их мучи. 

О томе како је изгледају њени студенти рекла је:

- Прво не предајем глуму, што је занимљиво, него сам на одељењу за слободне уметности, и то ми се свиђа јер је то за мене новост. И стално учим. Имамо увек нове предмете - то ми је занимљиво. Осим тога, глума је подручје где човек носи много фрустрација и бола, а ово је чиста сфера у којој сам почетник. Са студентима пуно разговарам о животу и свету, и ја учим о њима и они уче од мене. Увек им се захваљујем за све то што су ме научили. 

Прочитајте још: "Била је југословенска глумица неког нашег бившег живота": Воја Брајовић описао колико му је значила Мира Фурлан

У интервјуу је истакла да је то интернационална школа, и да ученици долазе из целог света из различитих економских, социјалних прилика.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.