· · Коментари: 0
ПРИМЕНИТЕ ГА

ПРАВИЛО које гарантовано СПАШАВА ВЕЗУ ОД РАСКИДА

Формула за дуговечност.

1607245894_Depositphotos_44863977_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Угледни психотерапеут и брачни саветник Мел Шварц, у својој дугогодишњој каријери видео је много бракова који се распадају због свађе, неразумевања и одсуства слушања.

Ипак, успео је да пронађе формулу која може да помири и најљуће аргументе.

"Да ли можете да нађете и најмањи проценат са којим бисте се сложили од онога што ваша супруга говори? Хајде да потражимо само 5 одсто онога што можете да признате, и да привремено одбаците 95 одсто онога за шта сте уверени да греши."

Прочитајте још: Добри момци, НЕ КУПУЈТЕ цвеће! Ево шта жене желе

То је био Шварцов предлог супружницима, назовимо их Џон и Барбара. Шварц, на сајту Псyцхологy Тодаy, даље каже да је објаснио Џону да није требало да осећа кривицу нити да се предаје, циљ је једноставно био да се успостави брз однос, тако да су могли да чују једно друго. Иако се не слажете са већином онога што чујете од друге особе, можете да пронађете макар и најмањи део онога са чим се слажете. Ми то најчешће склањамо у страну, ако не и игноришемо, јер смо фокусирани на "битку између добра и зла".

Прочитајте још: Да ли може да опстане ПРИЈАТЕЉСТВО НАКОН СЕКСА? Ово је одговор!

Фото: Депозит

 

Наше мисли су у потрази да побију пре него да потврде, да победе прије него да разумеју. Иако кажемо да нам је стало до оног другог не понашамо се љубазно. Ако се ослободимо тог сулудог циља да победимо у свакој аргументацији и покушамо да пронађемо нешто са чим се слажемо, резултати могу да буду запањујући. На крају крајева, ако треба да "победите" то значи да друга особа мора да "изгуби".

Прочитајте још: Ово су највеће мушке несигурности

Шта мислите, како то делује на односе? Једном када "супротна" страна осети да је чујете, разумете и да постоји нешто са чим се слажете, он или она ће бити вољнија да вас саслуша. Време је битно. Не можете да кажете: "Да, али..." То је процес поништавања. Уместо тога, потврдите нешто, застаните, и нека помирљив дух испуни простор који би иначе био окупиран бучним аргументима који иду с једне стране ка другој.

Прочитајте још: Поразно истраживање: Једна група девојака је јела ЧОКОЛАДУ, а друга се ЉУБИЛА са дечком

Тај помак постаје плодно тло за смислену комуникацију и конструктивну размену. То што потврђујете 5 одсто никако не значи да треба да напустите своју позицију у вези са 95 одсто са којим се не слажете.

Ви сте једноставно поставили темеље за друге да се укључе у оно што ви имате да кажете. Ово правило, или боље рећи процес, омогућава да заустави нашу реактивну природу и да се окренемо ка другима, и покажемо да нам је стало.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.