Oglas
· · Komentari: 0
PRIMENITE GA

PRAVILO koje garantovano SPAŠAVA VEZU OD RASKIDA

Formula za dugovečnost.

1607245894_Depositphotos_44863977_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ugledni psihoterapeut i bračni savetnik Mel Švarc, u svojoj dugogodišnjoj karijeri video je mnogo brakova koji se raspadaju zbog svađe, nerazumevanja i odsustva slušanja.

Ipak, uspeo je da pronađe formulu koja može da pomiri i najljuće argumente.

"Da li možete da nađete i najmanji procenat sa kojim biste se složili od onoga što vaša supruga govori? Hajde da potražimo samo 5 odsto onoga što možete da priznate, i da privremeno odbacite 95 odsto onoga za šta ste uvereni da greši."

Pročitajte još: Dobri momci, NE KUPUJTE cveće! Evo šta žene žele

To je bio Švarcov predlog supružnicima, nazovimo ih Džon i Barbara. Švarc, na sajtu Psychology Today, dalje kaže da je objasnio Džonu da nije trebalo da oseća krivicu niti da se predaje, cilj je jednostavno bio da se uspostavi brz odnos, tako da su mogli da čuju jedno drugo. Iako se ne slažete sa većinom onoga što čujete od druge osobe, možete da pronađete makar i najmanji deo onoga sa čim se slažete. Mi to najčešće sklanjamo u stranu, ako ne i ignorišemo, jer smo fokusirani na "bitku između dobra i zla".

Pročitajte još: Da li može da opstane PRIJATELJSTVO NAKON SEKSA? Ovo je odgovor!

Foto: Depozit

 

Naše misli su u potrazi da pobiju pre nego da potvrde, da pobede prije nego da razumeju. Iako kažemo da nam je stalo do onog drugog ne ponašamo se ljubazno. Ako se oslobodimo tog suludog cilja da pobedimo u svakoj argumentaciji i pokušamo da pronađemo nešto sa čim se slažemo, rezultati mogu da budu zapanjujući. Na kraju krajeva, ako treba da "pobedite" to znači da druga osoba mora da "izgubi".

Pročitajte još: Ovo su najveće muške nesigurnosti

Šta mislite, kako to deluje na odnose? Jednom kada "suprotna" strana oseti da je čujete, razumete i da postoji nešto sa čim se slažete, on ili ona će biti voljnija da vas sasluša. Vreme je bitno. Ne možete da kažete: "Da, ali..." To je proces poništavanja. Umesto toga, potvrdite nešto, zastanite, i neka pomirljiv duh ispuni prostor koji bi inače bio okupiran bučnim argumentima koji idu s jedne strane ka drugoj.

Pročitajte još: Porazno istraživanje: Jedna grupa devojaka je jela ČOKOLADU, a druga se LJUBILA sa dečkom

Taj pomak postaje plodno tlo za smislenu komunikaciju i konstruktivnu razmenu. To što potvrđujete 5 odsto nikako ne znači da treba da napustite svoju poziciju u vezi sa 95 odsto sa kojim se ne slažete.

Vi ste jednostavno postavili temelje za druge da se uključe u ono što vi imate da kažete. Ovo pravilo, ili bolje reći proces, omogućava da zaustavi našu reaktivnu prirodu i da se okrenemo ka drugima, i pokažemo da nam je stalo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas