Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВИТЕТИ

Роботи ће заменити туристичке раднике: Консијеж је остао без посла, нек се спреми БАРМЕН (ВИДЕО)

У многим хотелима роботи чекирају госте и дају им кључ од собе, доносе воду и пешкире, а израз лица мењају у односу на понашање туриста

laboratorija+na+masinskom+robot+popi+2.jpg
Oglas

Две нове студије у области туризма показале су да ће се путовања у наредном периоду драматично променити. Наиме, роботи ће преузети послове многих турисtичких радника, а туристи чврсто верују да ће им нове технологије улепшати путовања.

Прочитајте још: Више од милион Срба лане летовало је у Грчкој, а ево шта је најновији ХИТ у овој земљи

Истраживање које је спровео британски туристички сајт Travelzoo међу 6.000 испитаника показао је да већина очекује да ће већ ове године роботи почети да играју велику улогу у путовањима. Чак две трећине испитаих је рекло да се осећају угодно у друштву робота и да их "не плаше".

Људима се допадају роботи Фото: А. М.

На одмор са роботом
Истраживање сајта eDreams показало је да 33 одсто људи жели да у будућности на одмору користи "измењену реалност", желе да у хотелу имају 3Д принтере за одећу и остале ствари, а 28 одсто људи би отишло на одмор са роботом који би им решавао проблеме!

Велике очи

Нове технологије су одавно пристуне у животу, па тако 60 одсто туриста нема ништа против препознавања лица на аеродромима, јер мисле да ће то убрзати пасошку процедуру.

Роботи већ "раде" на аеродромима и у хотелима.

Међутим, прави роботи су у прошлости изазивали нелагоду код људи, па се нови произвођачи труде да изгледају сипатично и праве их са великим очима и симпатичним гласом.
Рецимо, хуманоид "Pepper" се користи већ три године да забавља људе док чекају у реду, а има и "тачскрин" екран на којем нуди излете, ресторане... Пепер је толико популаран да га већ користи више од 2.000 хотела, железничких станица и аеродрома.

Путовање у свемир
Више од половине њих верује да ће бити могуће путовати у свемир. Око 15% испитаника очекује да ће моћи да се телепортује и да бира временске прилике на дестинацији, а чак 10% верује да ће ускоро бити могућа и путовања кроз време.

Пионир који саосећа

Прави пионир је "Spencer" који већ четири године ради на аеродрому "Шипол" у Амстердаму, разговара и умирује људе. Веома је омиљен јер је способан да мења израз лица у односу на емотивно стање путника.

Популарни су роботи који мењају израз лица.

"Tipsy" је робот-бармен који ради у ланцу "Planet Hollywood" који за сат времена испоручи 120 пића. Гост поручи пиће притиском на дугме, а плешући киборг испоручи чашу за највише 90 секунди.

Прочитајте још: Цвијета је била у Долини СМРТИ из које се многи нису ВРАТИЛИ, а прочитајте како је она УСПЕЛА

Ипак, најчувенији су роботи "YOSHI" и "YOLANDA", први су опремљени локацијом, па се самостално крећу кроз читав хотел. Они испоручују флаширану воду и пешкире гостима. Они "раде" у истоименом хотелском ланцу широм Азије.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas