· · Коментари: 0
ДИВЉИНА

Шаптао је слоновима и све су га слушали, а онда се догодило нешто НЕВЕРОВАТНО! (ВИДЕО)

Лорен Ентони је легенда у Јужној Африци, а после смрти је постао још већа!

Животиње мисле и осећају, а умеју и да препознају нечију доброту и посвећеност. То је доказао случај Лоренса Ентонија, чувеног "шаптача слоновима". Он је био познати еколог, који се посебно истакао у заштити животиња у свом резервату "Тула Тула" у Зулуленду (Јужноафричка Република).

Прочитајте још: Необична породица: Брачни пар удомио медведа пре скоро три деценије (ФОТО)

Животиње из Багдада
Ентони је спасавао животиње из Багдадског зоолошког врта током инвазије на Ирак 2003. године. Преговарао је са злогласном Божјом војском отпора у Јужном Судану, у циљу заштите угрожене врсте северног белог носорога.

Ентони је рођен 1950. у Јоханесбургу и бавио се осигурањем, попут оца, а онда га је, средином 1990-их, страст према афричкој дивљини инспирисала да промени каријеру, када је купио резерват "Тула Тула", који се простире на 5.000 хектара.

Да није прихватио слонове - убили би их!

Слонови никада нису били део Антонијевог плана, али је 1999. године од њега затражено да прихвати крдо дивљих слонова. Знајући да је крду то последња шанса за опстанак, пристао је да им пружи дом. Да то није учинио, слонови би били убијени, јер су бежали из сваког ограђеног простора, остављајући за собом пустош.

Шапутао је слоници Нани и - послушала га је.
Фото: Youtube/ screenshot
Thula Thula

- Били су тешка руља, али у њима сам могао да видим много доброг. Било им је тешко и сви су се уплашили, а ипак су се бринули једни за друге - објашњавао је Ентони, који се према огромним животињама понашао као према деци, покушавајући да их умири речима и поступцима, показујући им да не смеју да се понашају лоше и да могу да му верују.

Прочитајте још: Обиграва око фрижидера: Ево колико МАЧКА треба да поједе током дана! И ни залогај више!

Усредсредио је пажњу на предводницу стада, Нану.

- Спустио бих се до ограде и молио бих Нану да је не руши - рекао је. - Знао сам да не разуме енглески, али надао сам се да ће разумети тон мог гласа и говор тела. И једног јутра, уместо да покуша да разбије ограду, она је само стајала тамо. Затим је провукла сурлу кроз ограду према мени. Знао сам да жели да ме додирне. То је била прекретница.

Ентони је постао познат по јединственој способности да смири трауматизоване слонове и читава крда. Он и његова супруга Франсоаз толико су се зближили са слоновима да су у неким приликама буквално морали да их истерују из дневне собе. Своју причу Ентони је објавио у књизи "Шаптач слоновима".

Прочитајте још: Девојка (22) укључила веш-машину, а после минут је чула ЛУПАЊЕ: Када ју је отворила, ШОКИРАЛА СЕ (ВИДЕО)

"Шаптач слоновима" изненада је преминуо 2. марта 2012, а супруга је остала сама са двојицом синова, Диланом и Џејсоном. Онда су два крда стигла до куће.

Слонови долазе сваке године на дан смрти.

- Нису посетили кућу годину и по дана пре тога, и сигурно им је требало око 12 сати да путују - рекао је Дилан.

И сваке године на овај дан понавља се исто - слонови долазе да одају пошту свом добротвору.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.