Oglas
· · Komentari: 0
DIVLJINA

Šaptao je slonovima i sve su ga slušali, a onda se dogodilo nešto NEVEROVATNO! (VIDEO)

Loren Entoni je legenda u Južnoj Africi, a posle smrti je postao još veća!

Oglas

Životinje misle i osećaju, a umeju i da prepoznaju nečiju dobrotu i posvećenost. To je dokazao slučaj Lorensa Entonija, čuvenog "šaptača slonovima". On je bio poznati ekolog, koji se posebno istakao u zaštiti životinja u svom rezervatu "Tula Tula" u Zululendu (Južnoafrička Republika).

Pročitajte još: Neobična porodica: Bračni par udomio medveda pre skoro tri decenije (FOTO)

Životinje iz Bagdada
Entoni je spasavao životinje iz Bagdadskog zoološkog vrta tokom invazije na Irak 2003. godine. Pregovarao je sa zloglasnom Božjom vojskom otpora u Južnom Sudanu, u cilju zaštite ugrožene vrste severnog belog nosoroga.

Entoni je rođen 1950. u Johanesburgu i bavio se osiguranjem, poput oca, a onda ga je, sredinom 1990-ih, strast prema afričkoj divljini inspirisala da promeni karijeru, kada je kupio rezervat "Tula Tula", koji se prostire na 5.000 hektara.

Da nije prihvatio slonove - ubili bi ih!

Slonovi nikada nisu bili deo Antonijevog plana, ali je 1999. godine od njega zatraženo da prihvati krdo divljih slonova. Znajući da je krdu to poslednja šansa za opstanak, pristao je da im pruži dom. Da to nije učinio, slonovi bi bili ubijeni, jer su bežali iz svakog ograđenog prostora, ostavljajući za sobom pustoš.

Šaputao je slonici Nani i - poslušala ga je.
Foto: Youtube/ screenshot
Thula Thula

- Bili su teška rulja, ali u njima sam mogao da vidim mnogo dobrog. Bilo im je teško i svi su se uplašili, a ipak su se brinuli jedni za druge - objašnjavao je Entoni, koji se prema ogromnim životinjama ponašao kao prema deci, pokušavajući da ih umiri rečima i postupcima, pokazujući im da ne smeju da se ponašaju loše i da mogu da mu veruju.

Pročitajte još: Obigrava oko frižidera: Evo koliko MAČKA treba da pojede tokom dana! I ni zalogaj više!

Usredsredio je pažnju na predvodnicu stada, Nanu.

- Spustio bih se do ograde i molio bih Nanu da je ne ruši - rekao je. - Znao sam da ne razume engleski, ali nadao sam se da će razumeti ton mog glasa i govor tela. I jednog jutra, umesto da pokuša da razbije ogradu, ona je samo stajala tamo. Zatim je provukla surlu kroz ogradu prema meni. Znao sam da želi da me dodirne. To je bila prekretnica.

Entoni je postao poznat po jedinstvenoj sposobnosti da smiri traumatizovane slonove i čitava krda. On i njegova supruga Fransoaz toliko su se zbližili sa slonovima da su u nekim prilikama bukvalno morali da ih isteruju iz dnevne sobe. Svoju priču Entoni je objavio u knjizi "Šaptač slonovima".

Pročitajte još: Devojka (22) uključila veš-mašinu, a posle minut je čula LUPANJE: Kada ju je otvorila, ŠOKIRALA SE (VIDEO)

"Šaptač slonovima" iznenada je preminuo 2. marta 2012, a supruga je ostala sama sa dvojicom sinova, Dilanom i Džejsonom. Onda su dva krda stigla do kuće.

Slonovi dolaze svake godine na dan smrti.

- Nisu posetili kuću godinu i po dana pre toga, i sigurno im je trebalo oko 12 sati da putuju - rekao je Dilan.

I svake godine na ovaj dan ponavlja se isto - slonovi dolaze da odaju poštu svom dobrotvoru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas