Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
живот

СЕДАМ животних лекција из АНЕ КАРЕЊИНЕ које можемо и данас да применимо

Руски писац Лав Николајевич Толстој својим је делима дотакао бројне особе јер су препуне ситуација с којима се могу поистоветити многи без обзира на статус и године.

1595924951_Depositphotos_300576270_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ови савети из његовог романа "Ана Карењина" настао 1873. године нам свима могу послужити и данас.

1. Није злато све што сија

Када мора изабрати између два удварача, Левина и Вронског, 18-годишња Кити мисли да би шансу требала дати оном ко је згоднији и шармантнији. Но, иако Вронски с њом кокетира, заљубљује се у Ану Карењину, а на крају их обе оставља сломљеног срца. С друге стране, Левин испрва делује ексцентрично, али се кроз књигу доказује као поуздани партнер.

Прочитајте још: Жена је пропустила човека у реду у САМОПОСЛУЗИ - Није могла да верује како јој се ОДУЖИО!

2. Брзање с браком није мудро

Статистике упућују да су се године за ступање у брак оба пола значајно промениле с почетка двадесетих на крај ове деценије. Лав Толстој у свом познатом књижевном делу не прориче тај тренд, али свакако пише о проблемима с којима се суочавају сви који пролазе крут систем упознавања и удварања. На пример, Левин који се у књизи ожени с 32. године је срећнији због своје од свих других ликова.

У реду је развести се уколико проблеми не могу да се реше!

3. Развод би требало да буде друштвено прихватљива опција

Број развода у данашње доба је толико висок, да бројни парови ни не желе да се венчају. Иако би љубитељи писане речи имали мање драматичних сцена за истраживање и читање, аутор "Ане Карењине" и неколико његових ликова били би много срећнији да су имали опцију развода на располагању.

Прочутајте још: МИСТЕРИЈЕ ТАШМАЈДАНА, овај парк је обавијен велом ТАЈНЕ, многе ствари још увек НИСУ ЈАСНЕ!

4. Живот (ни)је фер

Понекад је примамљиво пожалити се да живот није фер, али из Толстојеве перспективе то није продуктивно. Он мисли да је судбина зацртана, па можемо променити тек наш начин на који се носимо са својом судбином.

5. Романтика и права љубав постоје

Прича о Ани Карењини је трагедија, јер главни лик ризикује и свој живот како би следила своје срце. Али то не значи да романтика и права љубав не постоје. Усред драма, у књизи се налази и тренуци исконске среће. Левин је, на пример, заокупљен с Кити од тренутка када је спази, па иако на почетку имају проблема с браком,  на крају заједничким снагама створе угодан живот.

Прочитајте још: Имате ли НОЋНЕ МОРЕ? Можда је разлог у овоме

6. Рутина не мора бити досадна

Људи би требало да уживају у својим малим ритуалима и обавезама ако им то представља срећу. У књизи је Левин често исмеван због свог стила живота. Уместо трачарања и одлазака у оперу, он радије бира физички рад на свом имању, буђење рано ујутро и шетање по зеленим пашњацима.

Треба да уживамо у малим стварима!

7. Једноставан живот може бити прелеп

Један од разлога зашто је Левин најпозитивнији лик у роману "Ана Карењина" огледа се у чињеници што се не сматра господаром, већ особом која ће равноправно радити уз своје слуге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas