· · Коментари: 0
ГРЧКА

ЗАВРШЕН ИСТОРИЈСКИ ДАН ЗА СРПСКЕ ТУРИСТЕ! Ево шта можете да очекујете уколико се одлучите за СКИЈАТОС (ФОТО)

Чартер лет са стотинак српских туриста јутрос је полетео за Скијатос

1593610526_106508828_3013032918803834_2663460367216051345_n.jpg

Чартер лет са стотинак српских туриста који је управо полетео за Скијатос биће први авион који ће од почетка короне слетети на неко грчко острво.

Прочитајте још: После ПОМЕТЊЕ, Грци ЧАСТЕ СРБЕ: Ко донесе НАШ ПАСОШ добије попуст! (ВИДЕО/ФОТО)

Овај историјски лет ће, практично, отворити сезону.

17.00 - Обилазак и повратак

Српски туристи који су данас отишли првим летом на грчка оства у доба короне званично су и започели одмор, а наша новинарка тренутно ужива у чарима Скијатоса, до повратка назад који је предвиђен за вечерас у 19 сати.

Након проведеног дана закључак је да проблема нема, да су сви добордошли у омиљено српско летовалиште и да је провод загарантован. 

16.27 - Грчки изум

Грци су измислили своје маске, попут скраћеног визира, које не морају сваки час да мењају. Како изгледају и разлог због чега су баш такве читајте у ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ.

15.00 - Цене

На најпопуларнијим плажи Кокунариес на Скијатосу цене су као у неким елитнијим београдским кафићима.

Чувена плажа Кокунариес позната је по елитним гостима и јаким ценама. Овог лета у баровима на плажи еспресо кошта три евра, а чувена грчка нескафа 4 евра. Изнајмљивање сунцобрана са две лежаљке је 10 евра.

Плажа је добила име по шишаркама, али су међу туристима највећа атракција патке и црну лабудови са којима могу да се купају.

12.10 - Плажа

Плажа Кукунариес најлепша на острву:

Срби "отворили" базен у доле поменутом хотелу, тачније девојчица Андреа Петровић.

12.00 - Собе

Тренутно се собе стерилишу специјалним хемикалијама после чишћења, а о томе какви су Срби шмекери читајте у ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ.

11.00 - Долазак у хотел

Српски туристи су стигли у хотел, а како наша новинарка јавља, гости не морају да носе маске у затвореном простору, али су сви запослени у хотелима опремљени визирима.

Свуда су средства за дезинфекцију и брину о хигијени. Рецепције нису ограђене стаклом нити плекигласом. Уместо кључева су искључиво пластичне картице да би се лакше дезинфиковале.

Сви су максимално заштићени, па тако и момци који носе кофере.

10.10 - Тестирање

Фото: Магазин новости

Тестира се обавезно 20% људи из авиона. Тест се обавља за 11 острва,а међу њима је и Скијатос, а туристима који су се овде упутили биће готов са сат и по, док се на осталим местима чека до сутра.

Прочитајте још: А за српске туристе НАРОДНА НОШЊА: Градоначеник Скијатоса открио шта Србе чека на излазу из АВИОНА

Војска објашњава туристима процедуру.

9.47 - Слетео авион

Први авион је слетео, а одмах после наших туриста и немачки Кондор. Авион је свечано дочекан, а путници су пролазили кроз водени тунел који су направили ватрогасци.

Испред је градоначелник Скијатоса и чека процедуру, док цариници узимају папир са кјур кодом, а изјаву градоначеника можете прочитати у ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ.

Из авиона су насумично издвојили 22 људи и одвели иза паравана да тестирају (напр. мајку и дете, а оца не). Тестове ради грчка војска, а одабранима лепо објасне да не може да се напусти соба док не стигне резултат.

8.00 - Узбуђење расте

Девојка прави прву слику, селфи са авионом се зове Николина, из Новог Сада, завршила 7. разред, путује са мамом и узбуђена је. Нада се да ће се лепо провести, а летовање су уплатили још у јануару.

На лету је и тинејџ звезда Андрија Јо.

7.45 - Провера формулара

Ово су први туристи који путују по новим правилима ЕУ, односно морали су да попуне онлајн нови протокол, односно формулар, о чему опширније можете читати ОВДЕ. Они ће први видети и како функционише ово ново правило.

Још на београдском аеродрому приликом чекирања питају да ли сте попунили форумар, а на улазу у гејт траже и да виде кјур код.

На аеродрому Никола Тесла је приметно да сви носе маске и ни у једном простору није дозвољен боравак без њих. Маске носе сви, па и стјуардесе у авионима.

Прочитајте још: Срби их обожавају, а имена им почињу на слово С: Проведите летовање на неком од ових ПЕТ острва и видећете шта је рај

У авионима се више не служи храна, већ се добија само флашица воде. Нема часописа.

Ручни пртљаг је дозвољен и мали кофери, за разлику од других авиокомпанија које сматрају да је то небезбедно.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.