Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВА ХРАНА

Здрави РЕЦЕПТИ за првомајски пикник - 3 једноставне идеје које ће употпунити забаву! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Ако сте планирали да правите пикник у природи за први мај, ово су здрави рецепти који ће употпунити ужитак.

1619687496_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Даниелле Wалкер
Oglas

Замотуљци од купуса

Састојци: Ајсберг салата, парадајз, шаргарепа, краставац, шунка или сир.

Насецкајте све састојке. Шаргарепу и сир је најбоље да нарендате. На већи лист салате поређати све састојке и увити као што се увија сарма.

Грчка паста - салата

Састојци: 2 шоље орзо тестенине (или мале шкољке), фета сир (ово ће зависити од тога колико волите фету), 8 исецканих маслина, 1 шоља преполовљеног парадајза чери, 3 мала краставца, исецкана 1 кашика сецканог оригана, 2 кашике винског сирћета, 4 кашике маслиновог уља со и бибер.

Прочитајте још: Салата од ЦВЕЋА и слаткиш са ЛАВАНДОМ, право пролећно освежење (РЕЦЕПТИ)

Први корак је припрема орзо тестенине према упутствима са паковања. Када се орзо скува, исперите тестенину хладном водом и оставите да се охладе и осуше. Тестенине ставити на чист плех обложен пешкиром да се охлади. Сада умутите маслиново уље, црвено винско сирће, со и бибер у дну велике посуде за сервирање.

Уколико вам се чини сте сипали превише дресинга преко кромпира, не брините, кромпир ће све то упити.

У посуду са сирћетом сипајте кувани и охлађени орзо. Мешајте док сирће не обложи орзо.

Насецкајте поврће и оригано у чинију и све заједно промешајте.

Зачињена кромпир салата

Састојци: Мали црвени кромпир од 2 килограма, прочишћен и нарезан на округле дебеле кругове, 1 кашика морске соли, 1/4 шоља маслиновог уља,1/3 шоље свежег першуна (грубо исецканог, плус још око 2 кашике за украс), 1/3 шоље грубо сецканог младог лука (плус око 2 кашике танко нарезаних за украс), 2 кашике свежег лимуновог сока, 2 кашичице сенфа, 2 чена белог лука, свеже млевени црни бибер, по укусу, 3 стабљике целера, исецкане.

У велику шерпу ставите нарезани кромпир и со. Покријте водом. Прокувајте на јакој ватри, а затим смањите топлоту на средње ниску и кувајте док кромпир не буде довољно мек да може да се прободе виљушком, око 5 до 6 минута.

Прочитајте још: Како се спрема ПИЈАНИ ШАРАН ? Најукуснији рецепт за Велики петак (РЕЦЕПТ)

Сачувајте 1/4 шоље воде у којој се кувао кромпир, а затим је оцедите. Пребаците кромпир у велику посуду за мешање.

Ово су три здраве опције које одговарају и вегетаријанској исхрани.

У  блендеру спојите маслиново уље, першун, млади лук, сок од лимуна, сенф, бели лука и свеже млевени бибер. Блендирати док се биље и бели лук не исеку на ситне комаде. Док то радите наливајте са соком од воде у којој се кромпир кувао. Ако немате машину за кухање или блендер, само ситно насецкајте першун и лук и умутите прелив док се уље потпуно не сједини.

Прелијте кромпир дресингом и нежно мешајте да се сједини. Изгледаће као да сте сипали превише дресинга, али не брините, кромпир ће га упити! Пустите кромпир да се одмори десет минута, лагано мешајући сваких неколико минута.

Прочитајте још: ЛИБАНСКА салата од ПЕРШУНА - рецепт за једноставно и брзо ПРЕЂЕЛО!

Додајте целер у посуду, заједно са по неколико кашика додатно исецканог першуна и младог лука. Промешајте поново. Додатно зачините, уколико је потребно.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas