Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АСТРОЛОГИЈА

Народна веровања: Какве се приче везују за појаву ПУНОГ МЕСЕЦА?

Верује се да у ово доба месеца сви зли духови излазе из осамљених места и могу да нашкоде посебно осетљивим људима...

1684360642_1678093603_shutterstock_448008574-1-.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Барем тако верују езотеричари. Они тврде да је управо за време пуног месеца Месец извор негативне енергије. За три недеље, изгледа да добија сву лошу снагу - и прска је у атмосферу. Ноћне сове постају жртве ове силе.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Постоји веровање да се на пуном месецу у човеку буде све ниске жеље и инстинкти, и подлегавши тајанственом утицају Месеца, он може да уради ствари због којих ће сутрадан пожалити. Због тога езотеричари и видовњаци упозоравају осетљиве људе и особе са ослабљеном психом, саветујући им да не гледају у пун месец.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Међутим, дуго дивљење пуном месецу заиста може довести до здравствених проблема. Наиме - до несанице и хроничног умора. Чињеница је да Месец инхибира производњу хормона мелатонина, који је важан за спавање. Стога, на пуном месецу, човек не може дуго да заспи и иде на спавање само ујутру, када светлост месеца слаби. Из тог разлога, препоручљиво је завесити прозоре дебелим завесама, тако да не само месечина, већ нико други не омета добар сан.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas