Oglas
· · Komentari: 0
ASTROLOGIJA

Narodna verovanja: Kakve se priče vezuju za pojavu PUNOG MESECA?

Veruje se da u ovo doba meseca svi zli duhovi izlaze iz osamljenih mesta i mogu da naškode posebno osetljivim ljudima...

1684360642_1678093603_shutterstock_448008574-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Barem tako veruju ezoteričari. Oni tvrde da je upravo za vreme punog meseca Mesec izvor negativne energije. Za tri nedelje, izgleda da dobija svu lošu snagu - i prska je u atmosferu. Noćne sove postaju žrtve ove sile.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Postoji verovanje da se na punom mesecu u čoveku bude sve niske želje i instinkti, i podlegavši tajanstvenom uticaju Meseca, on može da uradi stvari zbog kojih će sutradan požaliti. Zbog toga ezoteričari i vidovnjaci upozoravaju osetljive ljude i osobe sa oslabljenom psihom, savetujući im da ne gledaju u pun mesec.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Međutim, dugo divljenje punom mesecu zaista može dovesti do zdravstvenih problema. Naime - do nesanice i hroničnog umora. Činjenica je da Mesec inhibira proizvodnju hormona melatonina, koji je važan za spavanje. Stoga, na punom mesecu, čovek ne može dugo da zaspi i ide na spavanje samo ujutru, kada svetlost meseca slabi. Iz tog razloga, preporučljivo je zavesiti prozore debelim zavesama, tako da ne samo mesečina, već niko drugi ne ometa dobar san.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas