· · Коментари: 0
ВАТРЕНА ЛОПТА

ОВО је једина ЖЕНА коју је погодио МЕТЕОРИТ, али се од тога ОБОГАТИО њен КОМШИЈА!

Највећа "ствар из свемира" погодила је Чељабинск, али Ен Хоџис је једина жена на свету коју је ударио метеорит.

1597060968_Dark5.PNG
Фото: Youtube/ screenshot Dark5

НАСА je проценила да је метеоритi величине кошаркашке лопте, прелетео је 10. новембра 2019. године изнад Националног парка у близини Сент Луиса у Мисурију. То значи да нам се "блиски сусрет" какав је имала Ен Хоџис може поново догодити!

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Ен Хоџис (34) је 30. новембра 1954. године дремала пошто је супруга испратила на посао. У једном тренутку је градић Силакогу, "мраморни град", у Алабама, погодио метеорит.

Ен је чула тресак, соба се напунила прашином и осетила је бол у стомаку. На поду је видела црни камен који је пробио кров и  погодио Ен. Позвала је полицију и ватрогасце, а стигли су и експерти из Ваздухопловних снага да утврде шта се догодило. Ен је одвезена код доктора.

Камен је испао из руске свемирске станице?

У првом тренутку су сви мислили да је почео "трећи светски рат", а појавиле су се и теорије да је то парче испало из руске свемирске станице.

Ен Хоџис са модрицом од метеорита Фото: Youtube/ screenshot Dark5

"Камен" је одузет Хоџисовима, а био је тежак 3,8 килограма. Старост је процењена на 4,5 милијарде година! Идентификован је као хондрит, са малим гранулама минерала и много гвожђа и никла. Долетео је брзином од 200 километара на час и пре пада на кућу се преполовио, тако да је други део нађен у блзини. Ен Хоџис је постала "звезда" која је изјавила да ју је "сам Бог погодио" и да жели да га задржи.

Торнадо и гром
Експерти су проценили да је вероватноћа да некога погоди метеор веома мала, заправо никаква, и изражава се са један на 1,6 милиона. "Већа је шанса да вас ухвати торнадо или гром у истом тренутку, него да вас удари метеорит", изјавио је Мајкл Рејнолдс, астроном са Државног колеџа на Флориди.
Погодио ме је Бог. Пробала је да метеорит прода.

Ен је прва и једина особа на свету коју је погодио метеор, и "свемирски предмет" им је враћен. Власница куће Бирди Гај, сматрала је да метеорит припада њој. Судили су се и морали су да валсници исплате 500 долара.

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Покушавали су да метеорит продају, а на крају су га поклонили Музеју за историју природе Алабаме. У исто време је њихов комшија  Јулијус Кемпис МекКини пронашао сличан камен, продао га и од новца купио кућу и аутомобил. На крају је тај метеорит завршио у Смитсониан музеју.

Метеорит Фото: Youtube/ screenshot Dark5
Комшија је свој метеорит продао и купио кућу и кола, а Ен је умрла сиромашна,

Ен Хоџис се 1964. године развела, оболела од бубрега и умрла је у локалном старачком дому са само 52 године.

Ми смо стално под метеорском прашином, али то не осећамо.

У Венецуели је 1972. године страдала крава, а други метеорит у фебруару 2013. проузроковао је звучни удар који је разбио прозоре у Чељабинску, у Русији. Пре три године погинуо је један возач аутобуса у Натрампали, у Индији од кише камених крхотина коју је створио удар метеорита о тло.

Прочитајте још: ПИРАМИДЕ лече рак и зато их градимо у Русији, а СОКОБАЊА би била балкански центар

"Метеорити нису реткост, али нас све време погађа "метеоритска прашина", коју не примећујемо - каже Катарина Кари Кориган, геолог и кустос збирке метеорита у Смитсонијан Институту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.