· · Komentari: 0
VATRENA LOPTA

OVO je jedina ŽENA koju je pogodio METEORIT, ali se od toga OBOGATIO njen KOMŠIJA!

Najveća "stvar iz svemira" pogodila je Čeljabinsk, ali En Hodžis je jedina žena na svetu koju je udario meteorit.

1597060968_Dark5.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Dark5

NASA je procenila da je meteoriti veličine košarkaške lopte, preleteo je 10. novembra 2019. godine iznad Nacionalnog parka u blizini Sent Luisa u Misuriju. To znači da nam se "bliski susret" kakav je imala En Hodžis može ponovo dogoditi!

Pročitajte još: Ovde suncobran i ležaljke NE PLAĆATE, hrane ima KOLIKO ŽELITE, a za decu je sve BESPLATNO (FOTO)

En Hodžis (34) je 30. novembra 1954. godine dremala pošto je supruga ispratila na posao. U jednom trenutku je gradić Silakogu, "mramorni grad", u Alabama, pogodio meteorit.

En je čula tresak, soba se napunila prašinom i osetila je bol u stomaku. Na podu je videla crni kamen koji je probio krov i  pogodio En. Pozvala je policiju i vatrogasce, a stigli su i eksperti iz Vazduhoplovnih snaga da utvrde šta se dogodilo. En je odvezena kod doktora.

Kamen je ispao iz ruske svemirske stanice?

U prvom trenutku su svi mislili da je počeo "treći svetski rat", a pojavile su se i teorije da je to parče ispalo iz ruske svemirske stanice.

En Hodžis sa modricom od meteorita Foto: Youtube/ screenshot Dark5

"Kamen" je oduzet Hodžisovima, a bio je težak 3,8 kilograma. Starost je procenjena na 4,5 milijarde godina! Identifikovan je kao hondrit, sa malim granulama minerala i mnogo gvožđa i nikla. Doleteo je brzinom od 200 kilometara na čas i pre pada na kuću se prepolovio, tako da je drugi deo nađen u blzini. En Hodžis je postala "zvezda" koja je izjavila da ju je "sam Bog pogodio" i da želi da ga zadrži.

Tornado i grom
Eksperti su procenili da je verovatnoća da nekoga pogodi meteor veoma mala, zapravo nikakva, i izražava se sa jedan na 1,6 miliona. "Veća je šansa da vas uhvati tornado ili grom u istom trenutku, nego da vas udari meteorit", izjavio je Majkl Rejnolds, astronom sa Državnog koledža na Floridi.
Pogodio me je Bog. Probala je da meteorit proda.

En je prva i jedina osoba na svetu koju je pogodio meteor, i "svemirski predmet" im je vraćen. Vlasnica kuće Birdi Gaj, smatrala je da meteorit pripada njoj. Sudili su se i morali su da valsnici isplate 500 dolara.

Pročitajte još: U Beogradu postoji knjiga od LJUDSKIH KOSTIJU i potpis poslednjeg PRAVOSLAVNOG CARA: Evo priče!

Pokušavali su da meteorit prodaju, a na kraju su ga poklonili Muzeju za istoriju prirode Alabame. U isto vreme je njihov komšija  Julijus Kempis MekKini pronašao sličan kamen, prodao ga i od novca kupio kuću i automobil. Na kraju je taj meteorit završio u Smitsonian muzeju.

Meteorit Foto: Youtube/ screenshot Dark5
Komšija je svoj meteorit prodao i kupio kuću i kola, a En je umrla siromašna,

En Hodžis se 1964. godine razvela, obolela od bubrega i umrla je u lokalnom staračkom domu sa samo 52 godine.

Mi smo stalno pod meteorskom prašinom, ali to ne osećamo.

U Venecueli je 1972. godine stradala krava, a drugi meteorit u februaru 2013. prouzrokovao je zvučni udar koji je razbio prozore u Čeljabinsku, u Rusiji. Pre tri godine poginuo je jedan vozač autobusa u Natrampali, u Indiji od kiše kamenih krhotina koju je stvorio udar meteorita o tlo.

Pročitajte još: PIRAMIDE leče rak i zato ih gradimo u Rusiji, a SOKOBANJA bi bila balkanski centar

"Meteoriti nisu retkost, ali nas sve vreme pogađa "meteoritska prašina", koju ne primećujemo - kaže Katarina Kari Korigan, geolog i kustos zbirke meteorita u Smitsonijan Institutu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.