Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИСТЕРИЈЕ

Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Два кревета, сто, фрижидер и телевизор - стална су "поставка" у просторији у којој данас воли да одспава, а у којој ће га једног дана сахранити.

1615292549_03.jpg
Фото: Војислав Данилов
Oglas

Када у Борачу питате за Дејана Милошевића (47), сви ће вас послати право на старо сеоско гробље. И заиста, прво што ћете тамо спазити биће велелепна гробница са његовом сликом, именом и презименом. Али, Дејан не почива овде. Жив је, у пуној снази и са великим плановима за живот.

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

На позив да се видимо у центру села општине Кнић, одговара контрапозивом - да се нађемо на лицу места. На гробљу. Јер које би то место било прикладније за разговор са човеком који има 47 година, велике снове и још већу гробницу.

Дејан Милошевић је чио и весео Фото: Војислав Данилов

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Дејан је у Крагујевцу годинама радио у ЈКП "Паркинг сервис", као возач "паука". Дочекује нас уз широк осмех и стисак руке који одражава изузетну снагу. Сваки његов покрет емитује невероватну енергију. У руци му је цегер. У очима топлина.

Летњиковац на гробљу има терасу и капију, сто, столице, фотељу...

- Хајде да прво седнемо као људи - каже Дејан и води нас до своје гробнице на два спрата.

Отвара врата "летњиковца". Тако зове други спрат, терасу ограђену капијом. Ту затичемо сто, столице и удобну фотељу. Домаћин из цегера вади дрвену дашчицу, пршуту, хлеб и нож. Сецка суво месо. Сипа сок.

- Служите се, људи - каже Дејан и започиње причу о себи.

Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци

Мајчина смрт је преломила
На идеју о гробници долазио и раније, али да је мајчина смрт пре две године била преломна да замисао спроведе у дело. Када је уредио њено гробно место, где ће једног дана почивати и његов отац, одлучио је да изнад родитељског направи и свој вечни дом.

- Прво сам морао да расклоним смеће које су људи ту годинама одлагали, а онда сам, углавном сам, копао и ископао 50 кубика земље. Није било лако. Том земљом сам рукама, уз благослов породица, поравнао све околне гробнице које су потонуле. Направио сам и ограду дуж целог гробља, мотивишући остале мештане да ми помогну - открива Дејан, док износи тужан податак да на 20 сахрана у овом селу дође тек једно рођење новог живота.

Просторија је "обична" соба, а изнад гроба!

Спуштамо се на доњи спрат. Отвара нам врата и уводи у просторију која има обрисе једне сасвим обичне собе. Два кревета, мањи сто, фрижидер и телевизор дају јој изглед стамбеног кутка као и сваког другог. Ништа ту чудно не изгледа, ако занемаримо чињеницу да се налазимо на гробљу. Дејан пали свећу и леже на кревет.

Прочитајте још: Рибари редовно виђају ЛЕТЕЛИЦЕ како израњају из океана, а за све су криви џинови?

Као прави дом, Драган у гробници Фото: В. Данилов

- Овде се најбоље одморим поподне, јер увек влада пријатна тишина. Нико ме не узнемирава. Често дођем да одспавам два-три сата, па наставим даље. Радим по неколико послова и немам времена за дангубљење. Многима је чудно што овде спавам, али мени није - каже Милошевић.

Прочитајте још: Након 117 година истраживања, решена мистерија натписа на чувеној слици "КРИК" Едварда Мунка

А свакако је свима било чудно када је, млад, здрав и полетан, обзнанио да жели да направи гробницу. Није то обичај у овом крају, али он је, каже, разговарао са духовним лицима и добио је благослов. Свештеник је освештао гробно место на годишњицу мајчине смрти.

Дејан у гробници Фото: В.Д.
Добио је благослов свештеника, али и породице иако га не разумеју...

Ћерка и син су на крају то прихватили, а ни отац није имао куд. Супруга и ја смо се давно развели, тако да се она није бунила. Знам да ме породица тренутно не разуме, али временом ће схватити да сам урадио праву ствар. Једном када умрем, они неће имати никаквих трошкова нити обавеза. Обезбедио сам им станове, куће, па и гробно место. Намештај који је у овој "гарсоњери" ће се, када дође време, само изнети и то ће бити то - каже Дејан и показује звоно на гробници, које се користи током црквених обреда.

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

- Смрт ће једном неминовно доћи. Не призивам је нити прижељкујем да ми се деси у догледно време. Толико тога још имам у плану. Али ако сам релативно млад, даноноћним радом у фирми, у шуми са дрвима, са малинама, шљивама и сеоским туризмом којим се бавим у Борачу успео да обезбедим децу и себе, све им створим, зашто не бих уредио и своју кућу за онај свет - закључује Милошевић.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas