Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

ШТА ЈЕ КАРМА? Има 12 закона и потребно је да испоштујете сваки да вам се не би "ОБИЛА О ГЛАВУ"

На санскрту карма дословно значи „акција“.

1636466423_shutterstock_1505233190.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Према мишљењу стручњака, често постоје погрешне представе о томе шта је карма у ствари и како се она односи на наше животе. Овај чланак ће помоћи да се расветли шта је карма, филозофија иза ње и њени основни принципи, познати као 12 закона карме.

Прочитајте још: ЧИТАЊЕ ДЛАНА: Три линије на које треба да обратите пажњу, а које ће вам дати ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ (ФОТО)

12 закона карме

1. Велики закон или закон узрока и последице

Када већина људи говори о карми, они вероватно мисле на велики закон узрока и последице. Према овом закону, којa год мисли или дела имате иза себе, добијате их назад - добре или лоше. То је концепт шта сејеш, то жањеш.

2. Закон стварања

Да би се ствари догодиле у вашем животу, морате да предузмете акцију, уместо да чекате да вам нешто магично дође. Запитајте чега треба да ослободите како бисте могли да створите простор за оно што желите да се појави.

3. Закон смирења

Морате бити довољно скромни да прихватите да је ваша тренутна стварност резултат ваших прошлих поступака. На пример, ако кривите своје колеге за свој лош учинак на послу, морате прихватити да сте створили ову реалност тако што нисте радили онако добро као што бисте могли.

4. Закон раста

Да бисте позитивно обликовали свет, морате почети од себе. То је зато што права промена или лични раст почиње са оним над чим имате контролу, а то сте ви, а не други. 

5. Закон одговорности

Ви сте производ избора које доносите.

6. Закон везе

Овај закон је заснован на принципу да је све у вашем животу, укључујући прошлост, садашњост и будућност, повезано. Оно што сте данас резултат је ваших претходних поступака. А ко ћеш бити сутра биће резултат твојих акција данас.

7. Закон фокуса

Фокусирање на превише ствари одједном може вас успорити и довести до фрустрације и негативности. Зато вас закон фокуса подстиче да се концентришете на једну по једну ствар. 

8. Закон давања и гостопримства

Морате давати ствари у које верујете. Овај закон вам помаже да разумете важност ваших поступака, одражавајући ваша дубља уверења. На пример, ако желите да живите у мирном свету, морате се усредсредити на неговање мира за друге.

9. Закон овде и сада

Да бисте искусили душевни мир, морате прихватити садашњост. Ово се може догодити само када се ослободите негативних мисли или понашања из своје прошлости. Ако се превише фокусирате на прошле догађаје, наставићете да их проживљавате. 

10. Закон промене

Према овом принципу, историја ће наставити да се понавља све док не научите из искуства и предузмете кораке да урадите нешто другачије како бисте зауставили циклус. 

11. Закон стрпљења и награде

Да бисмо генерисали промене у будућности, Харисон каже да морамо бити доследни у нашим кармичким делима данас. Будите доследни у својим циљевима и они ће се остварити.

12. Закон инспирације

Сви ми играмо улогу и имамо нешто да допринесемо овом свету. Оно што делимо може нам понекад изгледати мало, али може направити огромну разлику у нечијем животу. Према овом закону, сваки ваш допринос ће утицати на свет. Рођени сте са специфичним даром, мисијом и сврхом коју само ви можете донети на свет својом јединственошћу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas