Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕБУС

Све што сте знали о КИНЕСКОМ ЗИДУ заборавите! Пушкарнице су окренуте ка Кини, а то значи САМО ЈЕДНО

Андреј Тјуњајев, члан руске Академије природних наука, тврди да Кинески зид није дело Кинеза и да је изграђен због одбране - али од Кинеза.

1604914731_adult-1822695_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако се Кинески зид зове - кинески, и ако се налази у Кини, то не значи да су га изградили Кинези, судећи по ономе што заговара Андреј Александрович Тјуњајев, члан руске Академије природних наука, ракетни инжењер, новинар и писац.

У чланку који је пре неку годину изазвао праву "буру" у руској јавности, он пише:

- Као што знате, на северу територије модерне Кине постојала је друга, древнија цивилизација. То су више пута потврдила археолошка открића, посебно на територији Источног Сибира. Што се тиче такозваног "кинеског" зида, неприкладно је говорити о њему као достигнућу древне кинеске цивилизације. Овде је за потврду наше научне исправности довољно навести само једну чињеницу. Стрелнице (претеча пушкарнице) на великом делу зида нису усмерене на север, већ јужно - према Кини!

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

И то се јасно може видети не само на најстаријим, нереконструисаним деловима зида, већ чак и на новијим фотографијама и старим кинески цртежима.

Грађене за одбрану од Кинеза, а не обрнуто!
Зид је грађен у фазама
Висина зида је од 6 до 7 метара. Иако је сврха била заштита од северних номада, добар део је изграђен тек 1620. године нове ере, а неки и након 1866. године, када ствари већ нису тако изгледале.

Он сугерише да је "кинески" зид изграђен због одбране од Кинеза, и направљен је слично европским и руским средњовековним тврђавама и зидовима, чија је главна сврха заштита од ватреног оружја. Изградња таквих конструкција започела је не пре 15. века, када су се појавили топови и друго опсадно оружје.

Кинески зид је био граница између Кине и Русије!

- Из искуства изградње оваквих структура произилази да је "кинески" зид изграђен као војна одбрамбена грађевина, означавајући границу између две државе - Кине и Русије, након постизања споразума о овој граници. А то може да потврди мапа из тог доба, када је граница између Русије и Кине пролазила дуж "кинеског" зида - додаје Тјуњајев.

Прочитајте још: "Свевидеће око" је ДОКАЗ: Међу нама су ПОСМАТРАЧИ и то је разлог зашто нас ВАНЗЕМАЉЦИ ОТИМАЈУ

Пушкарнице су окренуте ка Кини! Фото: Депозит

Прочитајте још: Решење ТАЈНЕ СТАРЕ 130 ГОДИНА! Одао га ДНЕВНИК: ЏЕК ТРБОСЕК је био Х. Х. Холмс, иначе рођак МЕГАН МАРКЛ

Према кинеским изворима, неки делови су изграђени још у 7. веку пре нове ере, да би већи напредак био остварен у доба владавине првог кинеског цара Ћин Ши Хуанга, од 220-206. п.н.е. Из европског искуства је познато да се стари зидови, стари више од неколико стотина година, не поправљају, већ обнављају.

Зид су градили Руси, насељеници код Амура.

Тако су многа војна утврђења у Русији обновљена у 16. веку. Али представници Кине и даље тврде да је 'кинески' зид изграђен пре тачно 2.000 година и да се сада пред нама појављује у истом изворном облику".

Прочитајте још: ЛИНКОЛН је три пута видео ВАНЗЕМАЉЦЕ, а ЗНАО је да ће бити УБИЈЕН

Ево и теза које укратко поставља Тјуњајев:

  • Назив "кинески" зид значи "зид који ограничава Кину" (слично кинеској граници)
  • Порекло саме речи "кина" (на руском "Китај") потиче од руског "кита" - повезани стубови коришћени у изградњи утврђења.
  • Време изградње "кинеског" зида подељено је у неколико фаза: први део Руси су почели да граде 445. п.н.е. и завршили су га 221. п.н.е, и тако зауставили напредовање Кинеза на север и запад; други део Руси су подигли у северном делу од 386. до 576. године; трећи изградили су од 1066. до 1234. године; четврти и последњи део изградили су (Руси) између 1366-1644. дуж 40. паралеле - најјужнијег дела - и он је представљао границу између Русије и Кине под династијом Ћинг.
  • Године 1650. и касније, Царство Ћинг запленило је руске поседе у Амурском басену и "кинески" зид завршио је на територији Кине.
  • "Кинески" зид су изградили руски насељеници на реци Амур и у северној Кини, да би се заштитили од Кинеза.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas