· · Коментари: 0
НЕДОКАЗАНО

Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

Алберт Пајк је 1871. године у писму најавио три светска рата који би требало свет да прилагоде масонским доктринама и доведу до стварања "новог светског поретка".

1600693813_armageddon.jpg
Фото: Пиксабеј

Алберт Пајк је од 1840. године био активан као масон и до краја живота, 1891. године, носио највишу титулу заповедника реда. Написао је књигу "Морал и догма древног и прихваћеног Шкотског реда масонерије", најобимнију масонску књигу у Сједињеним Америчким Државама до данашњих дана. У њој је тврдио да масонерија није религија и свако ко тако сматра греши у односу на слободне зидаре.

Међутим, данас се Алберт Пајк највише везује за бројне "теорије завера". Он је15. августа 1871. године написао писмо вођи италијанског револуционарног покрета Ђузепе Мацинију, а настало је на основу визије коју је имао о три предстојећа светска рата.

Контраверзни Алберт Пајк Фото: Треће око

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

"Први светски рат би се морао догодити како би нам омогућио да збацимо са положаја моћи руске цареве и ту земљу начинимо тврђавом атеистичког комунизма.

После Првог светског рата успоставићемо комунизам!

Разилажење и неслагање између британског и немачког царства, проузроковано агентима Илумината, империје ће искористити за подстицање овог рата. На крају рата, успоставиће се комунизам, како би се преко њега уништиле и друге владе те ослабили утицаји религија", писао је Пајк.

Прва пада у очи помињање речи "комунизам" 1871. године која је искована још 1785, четири године пре Француске револуције.

Прочитајте још: После 735 ГОДИНА: Среле су се ТРИ ПЛАНЕТЕ, стари свет ће се распасти и у ДЕЦЕМБРУ почиње НОВИ ПОРЕДАК

Споменик масону
Рођен је у Бостону 1809. године, био је адвокат, писац, официр војске Конфедеративних Америчких Држава у Грађанском рату и масон. Једини је војник јужњачких снага којем постоји споменик у главном граду Сједињених Америчких Држава, Вашингтону.

Пајково писмо још прецизније објашњава узроке који ће довести до Другог светског рата, уз коришћење појединих израза који у другој половини 19. века нису постојали:

Комунизам нам је потребан за коначну социјалну катаклизму!

"Други светски рат мора да буде подстакнут коришћењем разлика између фашиста и политичких циониста. Овај рат се мора догодити тако да нацизам буде уништен и да политички ционизам буде довољно јак да успостави суверену државу Израел у Палестини. Током Другог светског рата, међународни комунизам мора постати довољно јак да буде противтежа хришћанству, које ће бити обуздано све до момента када ће нам бити потребно за коначну социјалну катаклизму", пише Пајк.

Споменик Алберту Пајку је уништен у недавним немирима Фото: Треће око

Део који највише забрињава савремене поклонике катастрофичних предвиђања и који је постао нарочито актуелан од 9. септембра 2001. године, односи се на отпочињање - Трећег светског рата:

Прочитајте још: МАТЕМАТИЧАР је "израчунао" овогодишње немире још 2012. године, а ПРЕДВИЂА још СТРАШНИЈЕ ствари

"Трећи светски рат мора да буде подстакнут искоришћавањем различитости између политичких циониста и вођа исламског света. Рат треба да буде вођен на такав начин да се ислам и политички ционизам међусобно униште. У међувремену, остале нације ће још једном бити подељене.

Испровоцираћемо социјалну катаклизму!
Завера? Фото: Пиксабеј

Нахушкаћемо нихилисте и атеисте, испровоцираћемо огромну социјалну катаклизму која ће својим страхотама народима јасно показати учинак потпуног атеизма, извор дивљаштва и најкрвавијег превирања. Тада ће широм света грађани бити принуђени да се бране од револуционарних светских мањина, истребе уништиваче цивилизације, и гомиле, разочаране хришћанством, чији ће деистички дух примити истинско светло кроз универзалну објаву Луциферовог наука, који ће напокон бити изнесен пред јавност." - завршава Пајк.

Прочитајте још: "Драго ми је што нећу доживети оно што видим": Убиће тројицу ПОЛИТИЧАРА, а Београдом ће марширати војска

Писмо је објавио Вилијам Гај Кар, канадски морнарички официр и обавештајац, писац, теоретичар завере, оптужен као антисемита. Он је наводни препис Пајковог писма уврстио средином 50-их година у књигу "Пиони у игри", о "огромној завери коју је открио", а 1959. тврдио је да се оно налази на попису Библиотеке при Британском музеју у Лондону. Из Библиотеке  су, међутим, у писаној форми демантовали да имају такво писмо.

Масони и револуције
Постоји верзија да га је саставио Лео Таксил и подметнуо три године после смрти Алберта Пајка. Таксил је био француски писац и новинар, познат по антикатоличким и антиклерикалним гледиштима, као и "таксистичкој превари", лажној изложби слободног зидарства. Он је написао књигу "Ђаво у 19. веку", у којој је напао слободно зидарство и довео га у везу са револуционарним покретима.
Писма се НЕ налазе у Британској библиотеци.

Иако се често цитира и предмет је бројних дискусија, нема доказа да је писмо икада постојало, осим као дело Вилијама Кара настало у периоду после Другог светског рата. Да ли ће се то тако и догодити - остаје да се види.

Прочитајте још: "Крв ће тећи у потоцима, ПАДАЋЕ СЕ ОД ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ, а кроз БЕОГРАД ће проћи људи у ЦРВЕНИМ КАПУТИМА"

Аутор је тврдио да је Пајк имао визије будућности за време халуцинација изазваних демонском опседнутошћу. С обзиром на време у којем је Лео Таксил живео, ни он, као ни Алберт Пајк, није могао да предвиди појаву фашизма и нацизма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.