Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Исповест девојке која НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАСМЕЈЕ: Шест пута покушала да одузме себи живот, а онда решила да НАПРАВИ ПРОМЕНУ (ФОТО)

Жена рођена са изузетно ретким неуролошким стањем које онемогућава осмех, претрпела је малтретирање и изолацију у школи, али сада инспирише друге као мотивациони говорник и Инстаграм звезда

1649232393_pjimage---2022-04-06T100024.661.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/taylaclement
Oglas

Млада жена рођена са неуролошким поремећајем који погађа једну у четири милиона особа инспирише друге као Инстаграм звезда и сада на своју "неспособност да се осмехне" гледа као на „благослов“.

"Рођена да се истиче"

Тајла Клемент, 24, из Крајстчерча на Новом Зеланду, рођена је са Мебијусовим синдромом и живела је цео живот неспособна да помера очи лево-десно, или да подигне обрве и горњу усну.

Моебиусов синдром карактеришу мишићи лица који се користе за контролу израза лица и покрета очију постају ослабљени или чак делимично парализовани. Не постоји лек, међутим, симптоми се могу лечити.

Пошто је била жестоко малтретирана у школи, Тејла је некада чезнула за „нормалним осмехом“, али је сада задовољна што је другачија и верује да је „рођена да се истиче“.

Прочитајте још: ПЕТ ПОЗНАТИХ ДАМА СА АЛОПЕЦИЈОМ: Не бисте веровали које муке се крију иза "савршеног" изгледа (ФОТО)

Тајла, која има 18.400 пратилаца на Инстаграму, рекла је: "Није увек било лако. Провела сам много година мрзећи свој осмех, желећи да имам 'нормалан' осмех, желећи да једноставно не постојим јер је то изгледало лакше него да сам жив, али неким чудом сам још увек овде."

"Сада знам да сам рођена да се истичем. Рођена сам да правим разлику у овом свету и знам то свим срцем. Мој синдром и неспособност да се осмехнем је највећи поклон који сам икада могла да добијем, то ми је дозволило да помогнем и инспиришем толико људи“.

"Операција осмеха"

Када је имала 12 година, Тајла је била подвргнута операцији реанимације лица у нади да ће повратити неки добровољни покрет на њеном лицу.

Шест месеци након неуспеле операције, Тајла је почела да доживљава самоубилачке мисли и завршила је у болници

Ова корективна процедура – ​​која се понекад назива и „операција осмеха“ – укључивала је трансплантацију меког ткива са Тајлине бутине на обе стране њеног лица.

Намера је била да се Тајли омогући да стисне уста на начин који би имитирао осмех. Међутим, осмочасовни поступак се показао неуспешним, остављајући јој модрице и оток.

Злостављање

Нажалост, Тејлино стање довело је до тога да је била малтретирана током школских година, док су јој се другови из разреда смејали, вриштали јој у лице, па чак и гађали овчијим изметом.

Прочитајте још: ПРОБЛЕМ КОЈИ МУЧИ МНОГЕ ЖЕНЕ: Глумица Сијена Милер (40) замрзнула јајне ћелије, па открила РАЗЛОГ ТЕШКЕ одлуке

Тејла се присећа: „Чак су ме и наставници третирали другачије. Ја бих била једина особа са подигнутом руком у разреду и учитељица би ме само погледала, а затим скренула поглед и не би ме подигла да поставим питање. Списак се наставља, али на мене су бацали овчију измет, јурили низ брда, торбу би ми испразнили на под. Чак се сећам да сам на свој 16. рођендан дошла у школу тако узбуђена јер су људи увек доносили балоне и торту и храну за рођендан људи у групи. Увек бих доносила ствари за рођендан свих других, тако да сам била узбуђена што сам била у центру пажње, али када сам дошла у школу нико није дигао галаму око мене. Добила сам напола поједен блок чоколаде. Све што се десило је утицало на моје самопоуздање и самопоштовање".

Сусрет са смрћу и преокрет

Као резултат тога, када је имала 18 година, Таила је имала дијагнозу тешке клиничке депресије и анксиозности са ПТСП- ом и дисоцијативним нападима.

Шест месеци након неуспеле операције, Тајла је почела да доживљава самоубилачке мисли и завршила је у болници из које је изашла 2015. и 2016. године, направивши шест покушаја самоубиства пре него што је пронашла вежбе као механизам за суочавање.

Тајла, која је такође тренирала пливање, одустала је од такмичарског пливања са 18 година због проблема са менталним здрављем, али је одлучила да поново уђе у свет фитнеса након што ју је контактирала организација за пара-атлетичаре.

Испоставило се да је природни спортиста, а недуго затим, почела је да ниже спортске успехе. 

Данас је пензионисана атлетичарка, а након свих проживљених искустава Тајла је постала мотивациони говорник. Сада је веома задовољна својим животом и задовољна је како су се ствари наместиле, инспиришући хиљаде људи преко свог популарног Инстаграм налога.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas