Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
инвалидитет

Девојку напали на паркингу јер "не изгледа као инвалид": Њен жесток одговор је постао ХИТ на Интернету! (ФОТО/ВИДЕО)

Девојка је одбрусила људима који је осуђују због паркирања на местима за инвалиде, јер нико не верује да је она "инвалид по закону".

1625733441_pjimage--3-.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ ТикТок/ daddyrhi
Oglas

Рианон из Мелбоурна у Аустралији пати од фибромиалгије - хроничног стања бола - која узрокује екстремне болове и умор.

Недавно је поделила видео на ТикТок-у како узвраћа свима који кажу да она „не изгледа као инвалид“, инсистирајући да се неће обликовати тако да „одговара вашој идеји инвалидности“.

Прочитајте још: "Фантазирам да доживим саобраћајну несрећу, у којој бих постала параплегичар": Потпуно здрави људи који желе да постану инвалиди (ВИДЕО)

"Невидљиви инвалидитет"

Држећи своју дозволу за паркирање, коју је показала док седи у аутомобилу, рекла је: „Погледајте ову дозволу, ово је заиста тешко добити. Паркирам на свом месту за особе са инвалидитетом и стављам своју дозволу - реците ми онда зашто ми неки стари др***ија прилази и мисли да је њихова ствар да говори ствари попут,  "не изгледате као инвалид“. Наставила је: „Да ли желиш да одсечем ноге, тако да изгледам довољно онеспособљено за тебе?"

@daddyrhi

Things I’m not in the mood for today: this ##fyp ##disabled ##disabilityawareness ##rant

♬ original sound - Rhiannon 🧜🏽‍♀️

У следећем видеу објашњава обим болести, који обично укључује појачани бол, екстремни умор, проблеме са памћењем и концентрацијом и проблеме са спавањем. Рекла је да се неким данима осећа боље од других, што значи да не користи увек места за паркирање особа са инвалидитетом, ако осећа да може да хода без прекомерног бола.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rhiannon ⚡️ (@daddyrhi)

„Схватам да постоје људи који немају толико среће колико и ја у свом инвалидитету и то место им треба више него мени“, рекла је.

Рианон је добила излив подршке од људи који су видели снимак, који је прегледан више од 1,2 милиона пута.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rhiannon ⚡️ (@daddyrhi)

Многи други су поделили своја слична искуства са „невидљивим инвалидитетом“.

"На полеђини аутомобила имам налепницу на којој пише да су„ невидљиви хендикепи и даље инвалидитет "..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rhiannon ⚡️ (@daddyrhi)

"То се дешава стално", прокоментарисала је једна особа."

Прочитајте још: "Претворила си се од моје бабе, у моју девојку!": Својим транформацијама је оставила све у чуду! (ВИДЕО)

"Шокира ме колико људи постаје дискриминисано јер се не уклапа у стереотип!" рекао је други.

Рианон се сутрадан огласила на Инстаграму и рекла да је преплављена емоцијама због подршке коју је добила.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas