Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БИЗАРНО

"Фантазирам да доживим саобраћајну несрећу, у којој бих постала параплегичар": Потпуно здрави људи који желе да постану инвалиди (ВИДЕО)

„Намерно сам ослепела, али не мислим да је то био избор“, рекла је Џул Шупинг о својој одлуци да се ослепи.

1625574877_pjimage.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ The 5 biggest - Montreal TV
Oglas

Поремећај идентитета телесног интегритета је један од незамисливих проблема, које је тешко схватити озбиљно због њихове природе, али за хиљаде људи широм света, он је реалност.

Поремећај идентитета телесног интегритета

Људи са ПИТИ жале се да осећају као да су отуђени од одређеног дела тела, било да је у питању око, уд или нешто друго. Ова осећања доводе до опсесије које резултирају значајним психичким патњама и траумама. Људи који пате од овог поремећаја, фантазирају о томе да ампутирају део тела или да постану инвалиди на други начин.

Прочитајте још: "Претворила си се од моје бабе, у моју девојку!": Својим транформацијама је оставила све у чуду! (ВИДЕО)

Нејасно је шта узрокује ПИТИ. У неким људима, проблеми са идентитетом тела могу последица обољења, као што је тумор на мозгу. Међутим, код већине особа са поремећајем, етиологија или узрок болести остаје да се неразјашњен.

И Клои и Ник тврде да постоје хирурзи који су спремни да за одређену своту новца ампутирају удове здравим људима.

Прича Ник, Клои, Џул

Упознајте Ник, Клои и Џул, који имају једну једину жељу - да постану инвалиди. 

За разлику од других људи, којима инвалидитет спада у једне од највећих страхова, овај тројац је опседнут жељом за одстањивањем удова.

Клои је поделила своје искуство: "Фантазирам да доживим саобраћајну несрећу, у којој бих постала параплегичар."

И Ник и Клои проводе време у инвалидским колицима или са штакама, иако су потпуно здрави, али тврде да им то помаже да се осећају боље, односно, тада се осећају "онако како треба".

Они време проводе у активном тражењу начина како себе да учине инвалидима.

Како је испричао Ник: "Својевремено сам чуо за хирурга који је спреман да ампутира део тела за новац. Уз то добијате пратећу документацију да је то урадио јер сте доживели неку врсту несреће. Платио сам 20. 000 фунти, али се испоставило да је била у питању превара."

Клои је нашла хирурга из друге државе који би јој амбутирао ногу, али како сама каже: "На жалост немам новац. Овај захват кошта 25.000 долара, а ја тај новац немам."

За разлику од Ника и Клои, који нису успели у својој замисли, девојци по имену Џулс је то пошло за руком.

Прочитајте још: Не можете да заспите од врућине? ТикТокерка открила трик за "хладне јастуке" и сви се питају како се раније тога нису сетили (ВИДЕО)

Како тврди, она је ослепела уз помоћ свог психолога, који јој је сипао средство за чишћење одвода у очи. Иако је цео процес био агонија, како сама каже, тешила се мишљу да ће ослепети и да ће све бити "у реду."

Каже да је од детињства имала ову жељу и да након што је ослепела, води сјајан живот јер се напокон осећа задовољно својим телом.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas