Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАГИЧАН КРАЈ

ЈЕДИНА ЈУГОСЛОВЕНКА на светском избору за мис: Никица Мариновић најлепша жена са ових простора доживела је ТРАГИЧАН КРАЈ! (ФОТО/ВИДЕО)

Многи се и дан данас сећају прелепе Дубровчанке Никице Мариновић, која је 1966. године званично проглашена за Мис Југославије.

1604915889_Capture-mIS.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Бритисх Патхé
Oglas

Она је уједно мисциа која је на светском избору који је одржан исте године у Лондону најдаље догурала од свих мисисца са ових простора икада, али ни тај моменат није могао да прође без скандала.

Давне 1966. године, цела Југославија брујала је о томе да је Југословенка понела титулу једне од најлепших жена на избору за Мис света у Лодону.

Та девојка је била прелепа Никица Мариновић, која је на овом такмичењу као прва представница тадашње Социјалистичке Федеративне Републике Југославије освојила сензационално друго место и постала прва пратиља Индијке Реите Фарије.

Прочитајте још: ВИКТОРИЈА је била кандидаткиња за ПРЕДСЕДНИКА САД: ИСТЕРАЛИ су је на улицу, а дан избора ПРОВЕЛА је у ЗАТВОРУ

На избору се, наводно, нашла случајно. У време када се организовао избор за Мис Југославије женски часопис "Базар" преузео је организацију. Међутим, главна уредница није била задовољна пријављеним кандидаткињама и кренула је у потрагу за анонимним девојкама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇮🇳 ИТ СТАРТЕД WИТХ ХЕР. Асиа’с фирст Мисс Wорлд титлехолдер wас Реита Фариа оф Гоа, Индиа. Схе wон ин 1966 ин Лондон анд хер вирреина 1РУ wас Никица Мариновиц оф Yугославиа, анд Ефи Фонтини Плумби оф Грееце (2РУ). Афтер хер реигн, Qуеен Реита рефусед моделинг цонтрацтс анд цхосе то цонцентрате инстеад он финисхинг хер медицал студиес. Схе бецаме а лиценсед пхyсициан латер он анд ноw ливес ин Дублин, Иреланд wитх хер хусбанд. Ноw тхат’с а wоман wхо хас ит алл! 👸🏻 #АсианСасхес #миссWорлд #миссМундо #МиссWорлд1966 #МиссИндиа #миссYугославиа #миссГрееце #МиссWорлдИндиа #МиссWорлдГрееце #РеитаФариа #НикицаМариновиц

Објава коју дели Асиан Сасхес (@асиансасхес) дана

Срела је Никицу Мариновић, тада још увек малолетну ученицу дубровачке Економске школе. Једва је успела да наговори њене конзервативне родитеље да је пусте на такмичење, а и сама Никица је била таква – дуго времена се устручавала да се скине у дводелни купаћи костим. Попустила је тек након што су на њу утицали тадашњи власници лиценце за Мис света.

Прочитајте још: Јури ГАГАРИН је писао ПЕСМЕ, имао своју КЛУПУ у парку, а када је викнуо "ИДЕМО" ПРЕКРШИО је ПРОТОКОЛ

Из тог времена колају приче да јој је лента најлепше на свету измакла зато што је дошла из земље комунистичког блока. У Лондону су је дочекали попут ванземаљца који је дошао преко "железне завесе" – била је прва мис из земаља социјалистичког блока. Уместо очекиване партизанке – мушкобањасте девојке у војничком шињелу и гојзерицама, пред њих је заблеснула права лепотица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Никица Мариновић (Ријека дубровачка, 1947 — Београд, 11. 11. 2008), југославенска манекенка и најуспјешнија Мисс СФР Југославије. Била је прва миссица СФР Југославије која је наступила на избору за Мисс свијета 1966 године у Лондону, гђе је проглашена најљепшом Еуропљанком и другом пратиљом Мисс свијета.[3][4] #југославија#yугославиа#југословенка#мисс#пагеант#1966#никицамариновиц#миссwорлд#дубровник

Објава коју дели Југославија (@мадеинyугославиа) дана

Тада је у Лондону освојила друго место и постала прва пратиља Индијке Реите Фарије. Друго место изазвало је негодовање код јавности, јер су сматрали да је Никица требало да победи. Развила се и теорија која никада није доказана.

До врха преко уговора
Говорило се како је за Индијку било пресудно што је била спремна да, ако победи, одмах отпутује у Вијетнам, у посету америчким војницима који су тамо ратовали против комунистичког отпора, а Никица се није усудила да потпише ту тачку у уговору. 

Остало је записано да су гледаоци с видним негодовањем дочекали одлуку жирија: већина је сматрала да ће Мис Мариновић бити победница.

Прочитајте још: Петогодишња девојчица чекала је усвајање, а онда се догодило оно што НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! (ВИДЕО)

Након тријумфа на избору за Мис света преселила се у Београд. Одбила је славног режисера Роберта Роселинија који јој је нудио улогу у свом филму, али Никица је сматрала да није спремна за Холивуд.

Њено срце је освојио београдски књижевник и режисер Вук Вучо с којим је добила сина Ђорђа. Тај брак је трајао мање од пет година, а након развода поново су је опседали удварачи. По други пут Никица је судбоносно "да" рекла чувеном редитељу Здравку Шотри, којем је родила сина Марка. Тај брак је потрајао мало дуже, али и та љубав се завршила 1980. године.

Никица је имала бутик у Кнез Михајловој и многи су долазили само како би је видели. А онда јој се, у једном тренутку изгубио свкаи траг. Причало се да се бори с депресијом, да је често на психијатрији, а говорило се како је остала без новца, па се потпуно повукла и била врло усамљена. Живела је далеко од очију јавности, прекинула је и контакте с најближим пријатељима. У новембру 2008. године поново се нашла на насловним странама.

Прочитајте још: Поучна и емотивна прича: Овако слепи људи виде лепоту (ВИДЕО)

Никица је попила смртоносну дозу таблета за спавање не оставивши за собом опроштајно писмо ни поруку из које би се могло закључити зашто је починила самоубиство. Имала је 61. годину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas