· · Komentari: 0
SVEMIR

Juri GAGARIN je pisao PESME, imao svoju KLUPU u parku, a kada je viknuo "IDEMO" PREKRŠIO je PROTOKOL

Bio je izuzetno romantičan, skroman i još mnogo toga što nismo znali o prvom čoveku u kosmosu.

1604169990_NbcNe.PNG
Foto: Youtube/ screenshot NBC News

Juri Gagarin je 12. aprila 1961. godine je bio prvi čovek koji je otišao u svemir letelicom "Sputnik". Pre njega u Zemljinoj orbiti boravili su samo ruski psi i američki majmuni.

Pročitajte još: BOND su pratile mnoge lepotice, ali samo jedna je bila SRPKINJA!

Klupa u parku
Dok je bio na strogoj obuci za odlazak u svemir, Juriju je najveće zadovoljstvo pričinjavalo da uveče sedne na klupu u parku, gleda u Mlečni put i razmišlja da li je zaslužio to što mu se dešava.

Dobro su poznate mnoge činjenice o JurijuAleksejeviču  Gagarinu, poput one da je rođen u malom mestu Klušino koje je u vreme Drugog svetskog rata bilo pod nemačkom okupacijom. Dobro je poznato i da su njegovi roditelji bili obični ljudi: majka je nepismena radila u fabrici, a otac je bio drvodelja i imao je dve godine škole.

Kosmonaut je svake večeri čitao poeziju ženi

Međutim, da li ste znali ad je Juri obožavao poeziju i da je svake večeri supruzi Vanji čitao Jesenjina ili Bloka dok je ona radila ručni rad? I ne samo to, Juri je zajedno sa Germanom Titovim napisao pesmu o đurđevku!

Juri u Moskvi Foto: Youtube/ screenshot NBC News

Pročitajte još: Tražite je na POGREŠNOM mestu! Veljko tvrdi da se ATLANTIDA nalazi na dnu DUNAVA, poseduje i DOKAZE

U Jurijevoj autobiografiji "Put do zvezda", koju je objavila "Laguna", mogu da se doznaju mnogi intimni podaci iz njegovog života. Naročito je zanimljiv deo u kojem govori kako je u svemir otišao kao poručnik, a vratio se kao major.

Amerikanci su u svemir slali drogirane majmune, a Rusi dresirane pse!

Juri je pisao da se nada da će Lajka dobiti spomenik, ali je i otkrio da su Amerikanci u svemir slali drogirane majmune, što je po njegovom mišljenju loše, jer ne mogu da mere fiziološke promene kod njih.

Juri i Titov su se, poput blizanaca, pripremali za let u svemir i do poslednjeg trenutka nisu znali ko će biti odabran. Kada se vinuo u nebesa Juri je razmišljao o Zemlji, o svom dečačkom snu, ali se pitao kako se sada Titov oseća?

Pročitajte još: Što se lošije oseća, žena je sve LEPŠA! Evo po kojim citatima pamtimo KOKO ŠANEL

- Poehali - viknuo je Juri, što u prevodu na srpski znači "idemo". On je time prekršio protokol, jer je trebao da kaže "Posado, polećem".

Ipak, sve mu je oprošteno i ostao je narodni heroj do tragične smrti 27. marta 1968. godine kada je u 37. godini života stradao u saobraćajnoj nesreći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.