Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Нереалне ствари које људи говоре када умиру: Некима су ово биле задње речи

Када су умирали, ово су им биле задње речи

1632308801_ljudi-na-samrti.jpg
Фото: схуттерстоцк
Oglas

Од небројених речи које човек изговори током свог живота, само су две јединствене - прве и последње речи. Последње речи најчешће чују доктори или медицинско особоље које брине о пацијенту, а оне су понекад под утицајем лекова, страха од смрти или дубоког схватања да смрт долази.

Прочитајте још: Бизаран захтев свекрве ЗАПРЕПАСТИО супругу њеног покојног сина

Ово су неке од необичних и шокантних изјава пре смрти:

1. Бесан до краја

Није свако миран у последњим фазама свог живота, а неки су нажалост бесни на судбину до краја. У случају 20-годишњег члана банде који је завршио у болници због узнапредовалог рака јетре насталог од хепатитиса то се потврђује. Он је био окружен члановима породице, а у задњим минутама живота, мајка му је на уво шапнула "иди према светлу, иди према Исусу". Његов је одговор био "је*е ми се за Исуса". Одмах након тога, окренуо је главу и направио престрашену гримасу уз повик "Дођавола, дођавола, нееее!" Чим је то изговорио, сви витални знаци су нестали. Цела породица у соби била је у стању шока и страха.

2. Неразумевање смрти

Смрт деце је једна од најтужнијих ствари с којом се човек може сусрести у животу. Кад су се двојица дечака играла крај потока недалеко од својих кућа, догодило се нешто незамисливо - пукла је цев нафтовода, због чега је цело подручје постало високо запаљиво. У окрутној игри судбине, управо су се тада дечаци играли с упаљачем те су проузроковали пожар целог подручја. Обојица су били тешко опечени и у стању шока. Кад је медицинско особље дошло и почело се бринути о њима, један од њих је потресено рекао "моја мама ће се јако наљутити на мене јер сам уништио нову одећу". Несвесан да ће умрети, дечак је одмах након тога издахнуо.

3. Ветеран Другог светског рата

Људи пред смрт могу да халуцинирају или да буду збуњени око времена и простора у којем се налазе. Најчешће се присећају ствари из прошлости, мислећи да се збивају сада, а најчешће је присећање на јаке емоције. У случају ветерана из Другог светског рата, он је почео молити за милост и живот нацистичког војника. Како би га умирили, довели су му доктора који зна немачки те му је рекао "У реду је, господине, слободни сте". Невероватно, али у том се тренутку пацијент умирио, па је 30-ак секунди касније умро.

4. Људи у црном

Ствари које људи виде пред смрт нису увек симболи среће и мира, а нити их је увек лако објаснити. У случају старице која је била у старачком дому и којој су почели отказивати органи, она је преплашена стиснула дугме како би позвала сестру. На ухо јој је шапнула, тако да нико други не може чути: мушкарац у црном је ту. Сестра се збуњено окренула око себе, али тамо ничег није било. Старица је поновила "Ту је. Зар га не видиш? Сав је у црном, има и црни шешир. Погледај како су му очи црвене. Отерај га!"

Сестра ју је узела за руку, надајући се како је ипак реч само халуцинацији. Ипак, за старицу је она била стварна и у последњим тренуцима живота утеривала јој је страх у кост

5. Локација тела

Већина људи жели чисту савест пре него умре, па за последицу многи од њих на самртној постељи признају своје "грехе". Тако је један пацијент у својим последњим тренуцима хирургу непрестано понављао "тело је у шуми крај храстовог дрвета". Није давао никаква додатна објашњења и није изгледао присебно. Ипак, полиција је одмах позвана.

6. 17 минута

Старији мушкарац с хроничним дијабетесом је након ампутације органа био на самрти. Пожелео је да се опрости од своје породице. Сви су дошли, осим његовог сина који је био изван земље. Кад су му рекли да ће доћи за 17 сати, само је рекао "17 сати, то је пуно". У томе тренутку је заспао и тек се повремено будио, али ништа није говорио. Успео је издржати и дочекати сина, разговарао је с њим и 10 минута након тога умро. Доктори овај случај памте као невероватан пример снаге воље.

7. "Били је ту"

Медицинска сестра која се бринула за госпођу којој су отказали бубрези те је наступила сепса памти овај случај као један од необичнијих у свом радном стажу. Док је старици давала воде, она је подигла руку и прекинула је у томе, рекавши "не мораш то радити више злато, Били је овде, ја морам ићи". Одмах након тога је умрла, без имало страха или напетости. Били је био њен супруг који је умро пет година раније.

8. Смисао за хумор

Добар смисао за хумор неке не напусти до самог краја, барем је тако било у случају претерано гојазног пацијента који је развио чиреве на ногама те су му их морали ампутирати. Операцију је тешко поднио и постало је очигледно да ће умрети, али он свестан те чињенице свеједно је рекао доктору: "добре вести докторе, видите да сам ипак мало лакши". То је било последње што је рекао.

9. Пуна соба људи

У болници где се бринуло о тешким пацијентима, медицинско особље премештало је пацијента који је свако мало губио свест и уопште није комуницирао. Ођедном, успео је сести на кревет и у чуду их упитао: "Зашто су сви ови људи овде?".

Прочитајте још: Муж је оставио пет дана након што је остала у инвалидским колицима: "Рекли су ми да никада нећу проходати, али ОН је променио све"

Особље се збуњено погледало, јер су били сами. Одмах након тога је умро, а овакви случајеви остављају питање о томе да ли је реч о халуцинацијама или ипак нечем духовном у последњим тренуцима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas