Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СУДБИНА

Од ВАНСЕРИЈСКЕ ЛЕПОТИЦЕ до ТРАГИЧНОГ краја: Прва Мис Југославије је била сан многих мушкараца, а онда је извршила САМОУБИСТВО

Југословенска манекенка и прва Мис Југославије Никица Мариновић била је једна од најлепших жена на овим просторима, коју старије генерације и сада памте

1641998707_mis.jpg
фото: Yоутубе/Принтсцреен/ Бритисх Мовиетоне
Oglas

Ипак, осим по изузетној лепоти, остала је упамћена и по свом трагичном крају када је 2008. године извршила самоубиство.

Прочитајте још: Сећате се бебе Еме, ћерке Роса и Рејчел? Близнакиње које су је глумиле су израсле у ПРАВЕ ЛЕПОТИЦЕ (ФОТО)

Била је најистакнутија манекенка у СФР Југославији, постигла је бројне успехе, а била је и прва Југословенка која је отишла на избор за Мис света, где је освојила чак две ленте. У Лондону је 1966. године проглашена најлепшом Европљанком и првом пратиљом Мис света, а на избор је, како се причало, отишла случајно.

Била је прва пратиља на избору Мис света

Наиме, уредница часописа који је преузео организацију овог такмичења није била задовољна избором, а убрзо након тога срела је тада још увек малолетну Никицу. Њени конзервативни родитељи једва су јој допустили да отпутује на такмичења, а и она сама је била срамежљива и дуго није смела да се скине у дводелни кушаћи костим.

Завршила је као прва пратиља, а причало се да је ленту најлепше изгубила само зато што долази из комунистичке земље. Ова Ријечанка је тада имала само 19 година, а ниједна југословенка након ње није постигла овакав успех.

Стизале су јој чак и понуде за Холивуд, али их је све одбила убеђена да није надарена за глуму. Њену лепоту је препознао тада водећи модни маг Александар Јоскимовић, за кога је радила и због чега је дошла у Београд. Ту је упознала будућег супруга, десет година старијег Вука Вуча, који је био успешан редитељ и књижевник.

С њим је добила сина Ђорђа, који је данас успешан архитекта који живи у Сједињеним Америчким Државама. Брак с Вуком је трајао само три, четири године, а након тога Никицу су поново опседали удварачи.

Другог супруга, четрнаест година старијег редитеља Здравка Шотру, манекенка је упознала у Загребу 1972. године где је услед новчаних проблема снимала поетско-музичку емисију “Кораци ноћи”. Шотри је Никица родила сина Марка, али се љубав ипак завршила 1980. године. Након другог брачног бродолома Никица је остала сама са синовима.

Рат и распад Југославије ју је тешко погодио. Увек се осећала Хрватицом и дичила се дубровачким пореклом, а посебно се узнемирила кад ју је отац Пепо, у време најжешћих сукоба, обишао у Београду, а по повратку у Дубровник био три месеца у кућном притвору окривљен јер је био међу непријатељима.

Борила се са депресијом

Нешто касније овој лепотици се потпуно изгубио сваки траг. Причало се да се бори са депресијом, да је често на психијатрији, а говорило се како је остала без новца, па се потпуно повукла и била врло усамљена.

Живела је далеко од очију јавности, прекинула је и контакте с најближим пријатељима. У родном Дубровнику је последњи пут била 2005. године, али никоме се у граду није јавила.

У новембру 2008. године све је шокирала вест о томе да се Никица убила. Попила је смртоносну дозу таблета за спавање, не оставивши за собом опроштајно писмо, ни поруку из које би се могло закључити зашто се одлучила на ово. У тренутку смрти имала је 61 годину.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas