· · Коментари: 0

"Постала сам медицински феномен": Кирсти су прогнозирали крај, била је мртва 40 минута, а онда се десило чудо (ВИДЕО)

Несвакидашња прича једне мајке која је доживела срчани удар

1670412416_koma.png
Фото: Yоутубе/принтсцреен/ Кирстy Бортофт

Кирсти Бортофт која има 49 година умрла је на скоро сат времена, када је "оживела" решила је да подели своје "магично" искуство са другима.

Њен муж ју је 29. јануара 2021. године пронашао како лежи у соби са отвореним очима и беживотног тела. Пребачена је у болницу, али она није дисала. Лекари су дали све од себе да спасу мајку троје деце, али јој је дато мање од 6% шансе да преживи. Претрпела је још један срчани удар и због безбедности је стављена у медицински индуковану кому.

Прочитајте још: САМ СЕБЕ ОПЕРИСАО: Леонид Рогозов, руски хирург који је себи извадио слепо црево (ФОТО)

- У ноц́и када сам била у хитној помоц́и, тим лекара ме је стално губио и одлучили су да ме ставе у кому да стабилизују моје срце - испричала је и објаснила да су њеној породици рекли да "очекују најгоре":

- Све се мења када добијеш другу шансу за живот, и знам да не треба да се плашим да ц́у поново умрети.

Кристи тврди да док је била у болници нико осим њене уже породице није знао шта се дешава, али је њена пријатељица видовњакиња контактирала њену сестру.

- Рекла је да је мој дух у њеној соби и да сам је замолила да напише писма за моје дечаке и тату - рекла је Кирсти и објаснила:

- Моја сестра јој је рекла да сам у болници и да се борим за живот, у том тренутку сам тамо била већ више од два сата. Рекла сам (мојој пријатељици) да ми се тело ломи и да мислим да не могу да се вратим у њега, али она је била чврста и рекла ми да се вратим. У међувремену, у болници, мојој породици је речено да се припреме за крај.

Њен муж Стју је контактирао групе за медитацију, у којима је Кирсти била активна, не би ли на тај начин добио сву потребну помоћ:

- Људи широм света су се укључивали да се моле и медитирају, чак сам имала реики мајстора који је сатима радио на томе да ме врати у тело. Његова вера и способност нису посустали ни када су му рекли да прогноза и даље није била добра - био је уверен да се врац́ам.

Прочитајте још: КАДА НОВАЦ НЕ МОЖЕ ДА КУПИ СРЕЋУ: Атина Оназис- муж је бесомучно варао, смрт драге особе никада није преболела, многе трагедије обележиле су њен живот (ФОТО)

Доктори су одлучили да искључе апарате и пусте њено тело да се врати из коме, иако нису били сигурни да ли ц́е доц́и до оштец́ења мозга.

- Пробудила сам се и одмах тражила мужа након чега сам почела да плачем. Никада нису схватили како се то догодило и убрзо сам постала медицински феномен. Постоји само још један случај попут мог у којем је особа преживела.

- Сец́ам се, када сам се коначно вратила у своје тело, да сам тачно знала шта треба да урадим да бих се излечила - покушала је да објасни и додала:

- Схватила сам да не умиреш, само твоје тело иде даље, а да моја мисија овде још није завршена. Без мрака, не знате шта је светлост, а ја верујем да смо ту да се пробудимо, растемо и усавршавамо… Људи су се смејали када бих рекла: ‘Знам да сам можда управо имала искуство блиске смрти, али сам у форми и здрава’. Знала сам шта радим.

Ипак, лекарима није баш најјасније, њен случај је један од оних необјашњивих.

- Не губим време на бригу или претерано размишљање, сада сам храбрија верзија себе… Овде сте да бисте искусили спектар емоција, а не да их задржавате и мучите себе - рекла је Кирсти, преноси нyпост.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.