· · Коментари: 0
ЖИВОТНЕ ПОУКЕ

Промениће вам живот: Кратка мудра прича о белом и црном ВУКУ коју ћете заувек ЗАПАМТИТИ

Ова прича чита се брзо, али остаје у памћењу.

1633354380_wolf-gf352918b1_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Многе животне лекције најбоље се уче кроз властито искуство. Ипак, постоје и приче које вам, када их чујете, могу много боље отворити очи него властите грешке и победе.

Једна од таквих прича јесте и ова о борби два вука, белог и црног - чита се у једном даху, а памтићете је и препричавати у многим животним ситуацијама.

Прочитајте још: Превише размишљања је ШТЕТНО: Ово су ТРИ ефикасна начина за спречавање сувишних мисли

Прича о два вука

Деда и унук су волели да остану сами и причају о свему на свету. Клинац је постављао многа питања: о звездама и месецу, о цврчцима и бубама у трави, о књигама и играчкама. Старији човек је стрпљиво одговарао. Затим је на њега дошао ред да поставља питања.

- Знаш ли, унуче, да два вука увек живе и боре се у човеку?

- Како два вука? Где живе? - знатижељно дете одмах се заинтересовало.

- Један вук је прикупио све лоше, мрачне особине човека: зло, бес, понос, агресију, незадовољство, похлепу. Бели вук је, са друге стране, испуњен свим добрим и светлим што постоји на овом свету: љубав, доброта, милосрђе, саосећање, великодушност, - јасно је рекао седокоси приповедач.

- А ко ће кога победити?! - дечак се већ врпољио од нестрпљења.

Деда је ћутао, застао, а затим одговорио:

- Вук кога сам храниш увек побеђује.

Поука

Можда дечак није одмах разумео ову причу, али она ће му сигурно остати забележена као важна лекција и појавиће се у правом тренутку живота када му буде била потребна, као и вама.

Познато је да како зрачимо - тако и привлачимо. Једино од нас самих зависи да ли ће у нама победити црни или бели вук јер смо ми управо ти који сами себе "хране" емоцијама.

 

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.