Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Родила сам троје деце са аутизмом, па сам решила и ја да се тестирам": Водитељку је ДИЈАГНОЗА изненадила

Водитељка у својим тридесетим сазнала праву истину

1689428733_VODITELJKA-NASLOVNA.jpg
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ мрсцмцгуиннесс
Oglas

Манекенка и ТВ личност Кристин Мекгинис, говори о томе како јој је дијагностикован аутизам у свом новом документарцу, "Унмаскинг Мy Аутисм". Документарац се бави питањем дијагнозе након што јој је тек 2021. године установљен аутизам, када је имала 33 године. Њена деца такође имају аутизам, а она открива зашто сматра да је управо та дијагноза одговор на њена бројна питања.

Кристина Мекгинис, водитељка и манекенка, објаснила је да је након тестирања деце на аутизам, одлучила да се и сама подвргне тесту.

- Потврђена ми је дијагноза аутизма. Било је чудно, али сам током читавог живота примећивала мале знаке да нешто није у реду. Моји проблеми са храном, моје потешкоће сналажења у друштву, моји покушаји да будем комуникативна и фокусирана, и моја неодлучност. Начин на који "плутам" кроз живот подсећа ме на понашање моје кћерке. Сличнија сам својој деци него што сам икада могла и да помислим, написала је она у књизи која је њена аутобиографија, "Прелепа ноћна мора".

Иако је кроз све то прошла са својим мужем, Кристин (34) је прошлог лета објавила да се растала од бившег супруга, водитеља "Таке Ме Оут", Педија Мекгиниса. Пар има троје деце и све троје имају аутизам.

Има троје деце са аутизмом

Снимили су документарац о искуству подизања деце са аутизмом 2021. године, а њих двоје су били заједно 15 година. Након што јој је 2021. дијагностикован аутизам у 33. години, Мекгинис је снимила нови документарац о проблему жена и девојака у Великој Британији које остају без дијагнозе, а осећају да нешто можда није у реду.

Много тога се променило за Кристин од постављања дијагнозе. Питала се да ли би се другачије суочила са се*суалним злостављањем које је претрпела у детињству.

Отварајући се о томе да је искусила сексуално злостављање у детињству, Кристин је објаснила како сматра да је могла другачије да се носи с тим да није аутистична.

- Доживела сам то и нисам проговорила, и питам се да ли никада ништа нисам рекла зато што сам била аутистична, рекла је она у документарцу.

- Да ли је то било до мене? Да ли би неуротипична жена рекла нешто? Јесам ли ја крива? Како сам се тамо нашла? Сва та питања. То је нешто што сам доживела када сам била тинејџерка, а онда када сам упознала свог мужа (Педија Мекгиниса), наступио је период када сам се осећала веома сигурно и сада се питам зашто сам остала у тој вези 15 година.

Осећала се спремном да напусти свог мужа након дијагнозе

На питање у документарцу да ли се осећала способније да напусти Педија након дијагнозе аутизма, Кристин је јасно одговорила: "Да".

- Зато што знам да сам остала у односу где сам била несрећна јер је било безбедно и не волим промене и на крају сам желела да задржим породицу на окупу. Моји односи пре Патрика нису били баш добри, рекла је Кристин у новом документарцу.

- Рекла бих да су све моје везе биле прилично лоша искуства. Не знам како да то кажем. Пре Патрика, била сам се*суално злостављана. Била сам силована. Некада сам се, а сада ми је тужно када размишљам о томе, молила сваке ноћи да се не пробудим ујутру. Једноставно нисам желела да живим, само зато што је било толико страшно. Било је једноставно ужасно.

Њена деветогодишња ћерка "није хтела више да живи"

У јулу је рекла за Тхе Сун да њена деветогодишња ћерка која такође има аутизам не жели "више да живи" након што су укинуте мере забране ковида па се вратила у школу.

Манекенка и ТВ водитељка рекла је да су мере услед вируса у школи значила да њеној ћерки Пенелопе "није било дозвољено да се игра са пријатељима са којима се играла". Школе су биле принуђене да имплементирају "ковид мехуриће" – специфичне групе ученика који су могли да имају контакт само једни са другима током целог школског дана.

- Она је то схватила веома лично, па ми је рекла: "Мама, не желим више да живим. Желим да идем у рај".

Мајка троје деце описала је Пенелопе као "веома осетљиву девојчицу".

- Она је веома емотивна. Она не разуме добро своје емоције. То је нешто чему смо морали да покушамо да је научимо, додала је она.

У интервјуу за Тајмс, манекенка је рекла да је забављање "страшно" за некога попут ње "ко не воли промене" након успостављене дијагнозе аутизма. У новом интервјуу, Кристин је размишљала о "окретању новог листа", признајући да не зна "како је отичи на састанак" након што је са Педијем провела 15 година.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas