· · Коментари: 0

УЗНЕМИРИЈУЋИ ВИДЕО: Задавио јој је ћерку најлон чарапама - Ушетала је у судницу и ИСПАЛИЛА ОСАМ МЕТАКА У ЊЕГА

Прича о мајци која се осветила за смрт своје ћерке потресла је Немачку и остатак света

1669026376_marijanab.png
Фото: Yоутубе/принстцреен/ дие голденен Фернсехјахре

Маријана Бахмајер, чувена "мајка осветница", како су је прозвали, доживела је највећу бол коју може да осети један родитељ - изгубила је своју седмогодишњу ћерку Ану и то на ужасан начин, а потом је потражила праву на немилосрдан начин. Чак и данас овај случај је запамћен као најспектакуларнији случај осветничке правде у немачкој послератној историји.

Била је самохрана мајка која је 70-их година прошлог века водила паб у западнонемачком граду Либеку. Тешко је преживљала, али се трудила да се стара о малој Ани, свом трећем детету, јер је двоје старије претходно дала на усвајање. А сви који су их познавали, истицали су да је девојчица била врло срећно дете.

Прочитајте још: Усвојена ћерка славног певача открила језиве детаље: "Направио ми је дете, дрогирао и терао да абортирам"

Међутим, 5. мај 1980. био је кобан. Тог дана ју је локални месар и њихов комшија Клаус Грабовски прво силовао, а потом и хладнокрво убио.

Шта се десило са Аном?

Седмогодишњакиња је тог дана напустила школу, након свађе са мајком. Некако се нашла у рукама свог 35-годишњег комшије, локалног месара Клауса Грабовског, који је вец́ имао кривични досије, укључујуц́и злостављање деце.

Истрага је утврдила да је Грабовски држао Ану у свом дому сатима пре него што ју је задавио најлонским чарапама. Затим је сакрио тело детета у картонску кутију и оставио га на обали оближњег канала. Након што је његова вереница обавестила полицију, Грабовски је ухапшен исте вечери. Признао је убиство, али је негирао да је злостављао дете.

Месар је своју одбрану базирао на тврдњама да је задавио Ану јер је покушала да га уцени. Болесник је изјавио да је девојчица, такође, хтела да га заведе и претила је да ц́е рец́и мајци да ју је малтретирао ако јој не да новац.

Маријана је одлучила је да лично пресуди убици свог детета

Суђење Грабовском је изазвало невероватну бол код мајке, која је поново преживљала страшан догађај. Његови браниоци су тврдили да је узрок да почини овај страшан злочин хормонска неравнотежа. Наиме, месар је добровољно кастриран неколико година раније, а након захвата примао је хормонску терапију.

У то време, сексуални преступници у Немачкој често су били подвргнути кастрацији како би се спречило понављање злочина, али то није био случај са Грабовским.

Прочитајте још: Одгајала пасторка више од 13 година, па се УДАЛА ЗА ЊЕГА: Младићевом оцу срце сломљено - "Варала ме са мојим сином у соби поред"

Трец́ег дана суђења у Окружном суду у Либеку, Маријана је из торбице извукла пиштољ и осам пута повукла обарач. Шест хитаца погодило је Грабовског и он је преминуо на поду суднице.

Према речима судије Гинтера Кругера, који је разговарао са Бахмајеровом непосредно након што је пуцала у Грабовског, чула је како ожалошц́ена мајка говори: „Хтела сам да га убијем“.

– Убио је моју ц́ерку… Хтела сам да му пуцам у лице, али сам му пуцала у леђа… Надам се да је мртав – изјавила је Маријана непосредно након догађаја. Присутни полицајци су тврдили да су чули како је Бахмајер назвала Грабовског „свињом“ након што га је упуцала. Пре него што је пуцала у месара, Маријана је изјавила да је сањала тренутак освете.

Овај случај је потресао немачку јавност, која је касније помно пратила суђење Бахмајеровој. Постављано је питање оправданости њене освете за убиство сопственог детета.

Робија од шест година

Уследило је суђење Маријани за убиство Грабовског. Током суђења, она је посведочила да је у сну пуцала у месара и да јој се у судници указала визија ћерке.

Доктор који ју је прегледао, изјавио је да је од Бахмајерове затражен узорак рукописа, а она је у одговору написала: „Урадила сам то за тебе, Ана“. Затим је украсила узорак са седам срца, симболично – по једно за сваку годину Аниног живота.

Прочитајте још: Живео је КАО БИЉКА, а онда се десило ЧУДО: Лекари су му предвиђали смрт, а мајка се надала да ће умрети (ФОТО/ВИДЕО)

– Чуо сам да је желео да да изјаву. Помислила сам, сада следи наредна лаж о жртви, која је била моје дете - рекла је Бахмајер касније, позивајуц́и се на тврдње Грабовског да је њена ћерка покушавала да га уцени.

Суђење Маријани привукло је велику пажњу јавности

Недељни немачки часопис Стерн објавио је серију чланака о суђењу, копајуц́и по Маријанином животу као запослене самохране мајке која је пролазила кроз тешке животне периоде. Она је наводно продала своју причу часопису за 158.000 долара како би покрила правне трошкове током суђења.

Одзив читалаца је био огроман, а случај је изазвао оштре поделе у јавности. Да ли је Маријана била избезумљена мајка која је једноставно покушавала да освети бруталну смрт свог детета, или ју је њен чин освете учинио хладнокрвним убицом? Многи су изразили симпатије према њеним мотивима, али су ипак осудили њене поступке.

Деценијама касније, један њен пријатељ је тврдио да је био сведок како Бахмајерова вежба гађање у подруму свог паба пре пуцњаве. Суд је на крају пресудио да се радило о убиству са предумишљајем и осудио Маријану на шест година робије 1983. године.

Нови живот са болом који не пролази

Након што је одслужила само половину казне, Маријана је пуштена из затвора у јуну 1985. године. Након тога се преселила се у Нигерију, где се удала и остала до 90-их година.

Уследио је развод од мужа, да би се после преселила на Сицилију где је остала све док јој није дијагностикован рак панкреаса. Недуго потом се вратила у Немачку. Умрла је 17. септембра 1996. године у 46. години живота и почива поред своје мезимице Ане.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.