Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Живот СИЈАМСКИХ БЛИЗНАКИЊА потпуно се преокренуо: Родитељима су лекари саопштили да неће преживети, а ево где су и шта раде данас (ВИДЕО)

Многи људи могу да пронађу инспирацију за живот у причи сијамских близнакиња које данас имају 33 године

1666081393_sijamske-bliznakinje.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Накед Сториес
Oglas

Две сестре рођене су спојене, а разлог томе је медицинско стање у коме једно оплођено јаје није успело правилно да се раздвоји у целости. Њих две имају све дупле органе, два срца, два стомака, четири бубрега , четири плућна крила, али деле једну јетру, један грудни кош и само делимично одвојен нервни систем.

Прочитајте још: 27 ГОДИНА НЕМА НИ ТРАГА НИ ГЛАСА О ЊОЈ: Нестанак водитељке којој се губи сваки траг између два ТЕЛЕФОНСКА ПОЗИВА

Црева, бешика и репродуктивни органи су код Еби и Британи спојени. Родитељи ове две сијамске близнакиње, плашили су се операције раздвајања, па су одустали од тога. Родитељи, али и лекари до порођаја нису знали да су бебе спојене, а онда по рођењу, због озбиљности ситуације, одмах су пребачене у клинику.

- Педијатар је рекао да су моје бебе спојене и да имају две главе. Био је веома директан, али апсолутно коректан. Када смо их први пут видели, мислили смо да су прелепе -  рекла је мајка близнакиња Пети Хенсел у интервјуу за Дејли мејл 2006. године, преноси Жена Блиц.

 

Иако су Еби и Британи подложније прехладама и два пута су имале упалу плуц́а, обе кажу да су доброг здравља, упркос низу операција. Трец́а неразвијена рука уклоњена им је са грудног коша док су још биле бебе. Исправљена им је закривљеност кичме, док је грудна шупљина проширена када су имале дванаест година, како би се спречили проблеми са дисањем.

Близнакиње кажу да је њихово тело "подељено црвеном линијом". Једна контролише леву страну тела, док друга управља десном. Оне морају да раде синхронизовано да би се правилно кретале.

Њихова анатомија је и даље мистерија за докторе. Наиме, свака од њих не осећа додире на супротној страни тела. Када се једна од њих рукује, друга то не осећа. То лекаре наводи на мишљење да су њихови неурони јединствени и да не постоји још један такав познат случај у свету.

една другој довршавају реченице и читају мисли, док им је тело савршено синхронизовано.

Родитељи нису желели да говоре у јавности све док оне то нису саме пожелеле. Сестре су 2012. пожелеле да поделе своје животе на друштвеним мрежама. Свет их је на малим екранима први пут угледао 1996. године, када их је Опра Винфри, угостила у својој емисији. Такође су глумиле у неколико документарних филмова. Сестре су у тим филмовима причале о својој свакодневици и како су научиле да живе испуњене животе иако имају различита интересовања: Еби на пример воли математику, док је Британи рођена списатељица, пише "Национална географија".

На много начина, Еби и Британи су живеле уобичајеним животом. Ишле су у редовну школу и биле изузетно друштвене. Пријатељи и породица су им увек били подршка. У прилог томе да превазилажење животних препрека за њих две не представља проблем, иде и положен возачки испит. Након средње школе су уписале Универзитет Бетел у Арден Хилсу где су и дипломирале 2012. године.

Данас ове близнакије воде миран живот у свом родном граду и раде као наставнице у школи.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas