Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Сигурно сте се запитали: "Ово не може бити случајно!" - ЗВЕЗДЕ помажу да откријемо КАРАКТЕР

Астрологија се може сматратиу старијом сестром психологије, јер се обе дисциплине баве људском психом.

1599830215_Depositphotos_84370118_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Као и код астрологије, постоје различите гране и школе психологије. Неке се више придржавају научних приступа - колико је то могуће с обзиром на сложеност људске психе - док друге следе холистичке или алтернативне концепте. Ти мало пре споменути приступи често указују на паралеле са астрологијом и лако се комбинују с њом. Међу њима је и аналитичка психологија Карла Густава Јунга.

Јунг је био заинтересован за учења алхемије и астрологије, посебно у каснијим фазама научног рада. Теорија коју је Карл Густав Јунг развио заправо далеко превазилази учења Фројда. Фројд претпоставља да се дете рађа као "табула раза", а да карактер почиње да се формира од његовог рођења. Јунг, напротив, наводи: Индивидуална диспозиција је већ фактор у детињству, она је урођена, а не стечена током живота.

Густав Јунг Фото: Yоутубе/ сцреенсхот КидМиллионс

Прочитајте још: После 735 ГОДИНА: Среле су се ТРИ ПЛАНЕТЕ, стари свет ће се распасти и у ДЕЦЕМБРУ почиње НОВИ ПОРЕДАК

Читава теорија астрологије заснована је на овом принципу. Лиз Грин, јунговски психотерапеут и астролог, уверена је да астрологија може да помогне да се открије природа овог урођеног елемента индивидуалности. Астрологија може да говори и о оном делзу карактера који не познајемо. Хороскоп, као "мапа психе", може указивати на карактерне особине којих још нисмо постали свесни.

Хороскоп је мапа психе и указује на карактерне особине којих нисмо свесни!

Неки од Јунгових принципа који се рефлектују  у астрологији могу се описати кроз следеће концепте: "синхроницитет", "архетипове" и "психолошке типове". Јунг тврди да инциденти који се дешавају синхроно (истовремено) не морају нужно бити узрочно повезани. Између њих може постојати смислена веза.

Карактер Фото: Депозит
Сигурно сте се запитали: "Ово не може бити случајно!"

Прочитајте још: Највише државника је рођено у ОВОМ знаку, а не презају ни од ОРУЖЈА!

Вероватно сте се понекад затекли у ситуацијама због којих сте помислили: "Ово не може бити случајно!" Можда вам се десило да након што сте завршили са читањем књиге која говори о необичним идејама, ођедном људи из ваше околине почну да разговарају с вама управо о тим идејама, на телевизији се појављују извештаји на ту тему. Овакви инциденти се дешавају истовремено, али један очигледно не изазива други. Изгледа да су повезани на другачији начин.

Звезде су узрок
Астрологија је заснована на принципу синхроницитета. "Утицај звезда" не постоји у узрочном смислу, нема узрочног утицаја. Могуће извести закључке о земаљским догађајима из планетарних сазвежђа.
Фројд је открио несвесно, а Јунг колективно несвесно

Често се сматра да је Сигмунд Фројд "открио" несвесно онај део  психе, који садржи непријатна или трауматична искуства потиснута од стране свесног ума.

Сунчев систем је симбол енергетског обрасца.

Јунг иде корак даље: Он заступа мишљење да не постоји само индивидуално, већ и колективно несвесно које садржи огромно психичко наслеђе људске еволуције. Према Јунгу, ово наслеђе се поново рађа у структури сваког појединца.

Јунг је открио да су многи од ових симбола универзалне природе. Они се могу наци у митовима и бајкама свих народа. Они показују "знање" или "мудрост" заједничку за читаво човечанство. Јунг је зато ове симболе назвао примордијалним сликама или архетиповима који се изражавају у симболима.

Прочитајте још: Италијани предвидели корону још 1962. године?! Откривено шта стоји иза илустрације направљене пре 50 ГОДИНА (ФОТО)

У том смислу, Сунчев систем може се посматрати као симбол животног енергетског обрасца, који се у сваком моменту рефлектује у мањим облицима живота који су садржани у њему. Индивидуални хороскоп симболичан је приказ ових енергетских образаца. У тим симболима можемо видети семе потенцијалне личности појединца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas