· · Коментари: 0

КЛУПКО СЕ РАЗМОТАВА: КО су можда главни и одговорни за контраверзну кампању бренда ''БАЛЕНСИЈАГА''- друштвене мреже ЗАПАЊЕНЕ СТИЛИСТКИЊОМ! (ФОТО)

Након што се масовно пале и бацају одевни комади ''Баленсијаге'', друштвеним мрежама влада права хајка ка потенцијално одговорним лицима

1669631152_Untitled.png
Пхото: Инстаграм Принтесреен/книфебооткнерд

Након скандала незапамћених размера, који је ових дана погодио бренд ''Баленсијага'', а тиче се дечје порнографије, садо-мазохистичких и сатанистичких фотографија, клупоко се само размотава.
Свет је застао у шоку, а друштвене мреже преплављене су фотографијама и оптужбама на рачун кампање, која на видан начин крши основна морална начела, и поиграва се са тамном страном. Многе познате личности, као и модни инфленсери иступили су са изјавама, негодујући овакво скандалозно понашање једног од доскора омиљеног бренда, а многи снимају и видее где цепају и бацају њихову гардеробу.
Многи се питају- ко је крив за овакву промоцију педофилије и окултизма, као и ко стоји иза целе кампање?

Упозорење: Узнемиравајуће фотографије у тексту

Прочитајте још: Нова кампања "БАЛЕНСИЈАГЕ" садржи елементе ДЕЧЈЕ ПОРНОГРАФИЈЕ: Купци масовно уништавају одећу луксузног бренда (ФОТО/ВИДЕО)

Баленсијагин одговор је био претња да ће тужити фотографа, због употребе деце у овом светлу у реклами. Ово је наишло на додатни бес на мрежама, с обзиром на то да ЦЕО, главни и одговорни Баленцијаге, Кедрик Чарбит, неће одговарати за ово дело. Као одговор на претњу судском тужбом, фотограф Габријеле Галимберти, рекао је следеће:

-Од мене се, као фотографа, тражило само и искључиво да осветлим дату сцену, и да снимим у складу са својим препознатљивим стилом. Као и обично за комерцијално снимање, правац кампање и избор приказаних објеката нису у рукама фотографа",  па се надовезао на проблем педофилије: "Претпостављам да свака особа склона педофилији претражује Интернет и има, нажалост, превише лак приступ сликама потпуно другачијим од мојих, апсолутно експлицитним у свом грозном садржају. Овакви линчови су усмерени против погрешних мета и одвлаче пажњу од правог проблема и криминалаца"

Прочитајте још: Огласила се Ким Кардашијан након Баленциага кампање која је уздрмала свет: "Потресле су ме узнемирујуће фотографије" (ФОТО)

Светло сумње је пало на још једну особу. У питању је стилисткиња поменуте Баленсијагине кампање- Лота Волкова, чије су раније скандалозне објаве испливале на друштвеној мрежи Тwитер. Њене објаве, привукле су велику пажњу људи, након Баленцијагиног скандала. Многи корисници на мрежама криве Лоту за појаву дечијих медведића са кајшевима и повезима у правом садо-мазохистичком стилу, те наводе да ова жена има ''болесну опсесију за мучењем, сатаном и сакаћењем, те болесним призорима деце''.


Неки од познавалаца модне индустрије, главног кривца иза ове бизарне приче траже у Креативном директору познатијем под именом 'Демни', као и стилисткињи кампање, Волковој.

Након ових оптужби, главни дизајнер бренда обратио се јавности изјавом да оптужује било какав вид злоупотребе и злостављања деце, те да се залаже за њихову добробит и безбедност. 

Волкова није давала никакве изјаве ни коментаре, а њен Инстаграм профил остао је закључан. 

Фото: Тwиттер принтсцреен/ цуриоуслигхт

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.