Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

НАУЧНИЦИ коначно ОТКРИЛИ зашто је ЖЕНАМА увек ХЛАДНИЈЕ него МУШКАРЦИМА: РАЗЛОГ не бисте могли ни да НАСЛУТИТЕ

Ако сте напољу са својом лепшом половином и сунце почне да залази, вероватно ћете јој понудити свој џемпер или јакну. Да ли сте се икад запитали зашто је женама увек хладније?

1643723914_people-g28c272fbf_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Када се температура спусти, нежнији пол ће готово увек први осетити хладноћу. Иако је можда нашим јачим половинама досадило да нам увек нуде своју јакну, научници су коначно пронашли одговор због чега су жене осетљивије на хладноћу.

Фото: пихабау

Научници верују да је овај феномен остао још из доба еволуције. Они сматрају да су даме развиле осетљивији осећај за хладноћу како би се раздвојили од својих партнера и спречили могуће сукобе. Открили су да је иста особина присутна и код многих врста птица и сисара! Међу многим врстама птица и сисара, женке преферирају топлије окружење од мужјака, а оваква склоност раздваја два пола.


Са еволуционе тачке гледишта, то је замишљено да натера пар да се удаљи једно од другог тако да сваки појединац може да ужива у миру и тишини.

Прочитајте још: Šta POKRETI GLAVE otkrivaju o nama? Otkrijte da li je neko neraspoložen, ozbiljan ili nesiguran


Др Еран Левин, са Универзитета у Тел Авиву, нагалашава: Мушкарци и жене различито осећају температуру. Ова разлика у топлотном осећају није настала да бисмо се могли свађати са нашим партнерима око клима уређаја, већ баш супротно!


                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas