Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Постоје 3 типа СНОВА: Откривамо кад се који појављује и зашто су нам снови некада "испретумбани"

Неки снови су само фантастична игра маште, док су други сензација коју примате из околине

1655368250_giraffe-gceafcba4a_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако доста знамо о сновима, снови су генерално неистражена област до краја и увек можемо изнова постављати питања за неке снове који нам се догађају. 

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Оно што су стручњаци успели да утврде, јесте да постоји 3 типа снова: 

  • Пасивна машта
  • Илузија снова
  • Халуцинације у сновима

1. Сањање је пасивна машта:

Сањарење је пасивна машта у будном стању. Сањање је такође пасивна машта током лаганог сна. Више је ослобођен контроле и критике него сањарења. Слике долазе саме од себе захваљујући сугестивним силама и комбинују се на различите начине. Они су дело подсвести. Они се схватају као стварне перцепције током сна. Али они нису перципирани од стране спољашњих објеката и не слажу се са њима. У овом типу сна је могуће луцидно сањати, односно управљати својим сновима на начин на који то желимо. 

То су слике које производи несвесни ум. Понекад су слике из снова живе и јасне. Оне су пројектоване у свемир и изгледају као стварни објекти перцепције. Критичка способност је углавном суспендована током спавања. Стога се слике из снова често комбинују на апсурдан и кохерентан начин.

2. Илузија снова: 

Узбуђују их спољашњи надражаји. Човек који спава у добро осветљеној соби понекад сања о пожару. Човек који зими спава са недовољно одеће може сањати да плива у реци када је изложен киши. Човек који је имао термофор под ногама, сањао је да хода по кратеру вулкана. То су илузије из снова. Чест пример је и ако нам се иде у тоалет, да можемо то сањати и у сну. Дакле стварне сензације нам се одражавају на различите начине кроз сан и то је илузија које стварају снови. 

3. Халуцинације у сновима:

Узбуђују их централни надражаји или низ мисли и слика. Младић заљубљен у девојку сања о својој вољеној. Неке снове покреће незадовољена жеља за сексом (Фројд). Неке покрећу и друге жеље, на пример, песнички импулс, музички импулс, уметнички импулс, итд. Овакви снови могу "извући" из фиоке многе ствари које су дубоко урезане у вашој подсвести, а којих можда и нисте свесни. 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas