Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лепота различитости

Различите традиције венчања ШИРОМ СВЕТА: У Конгу младенци се НЕ СМЕЈУ на свадби!

Лепота овог света јесте у разноликости, различитим културама, језицима, стилу облачења и традицији

1655991379_bride-g858bb1ee0_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Представљамо вам како изгледају церемоније венчања у различитим земљама широм света и који су њихови древни обичаји које различите културе негују и дан данас. 

Прочитајте још: Седам особина МУДРИХ ЉУДИ: Немају везе са годинама и образовањем

1. У Индији и млада и младожења су прекривени пастом од куркуме непосредно пре церемоније венчања

Као део ритуала званог халди церемонија, индијске невеста и младожења обично су пре венчања прекривени светло жутом пастом од куркуме. Паста укључује и уље и воду, а удате жене су те које је наносе на срећни пар, да благослове и заштите пар. Верује се и да јарко жута боја куркуме доноси просперитет браку.

2. За народ Тујиа, обичај је да плачу пре церемоније

Народ Тујиа је етничка група у централној Кини. Пре церемоније венчања, обичај је да млада пусти сузе како би показала да не жели да се растане са породицом. Оно што следи је још занимљивије, јер млада касније почиње да пева тужне песме . Они који је посматрају процењују њену врлину и интелигенцију на основу тога колико добро може да пева ове песме.

3. У Индонезији се млада и младожења купају у води од различитог цвећа

Ова традиција се зове Сираман и обично се одржава неколико дана пре венчања. Родитељи младе и младожења одвојено их купају цветном водом направљеном од неколико различитих биљака. Туширање младенаца се врши да би се очистио њихов дух и припремио за њихово следеће путовање, брак.

4. У Конгу се младенци обично не смеју на дан венчања

У Демократској Републици Конго брак се сматра озбиљним послом, а млада и младожења се обесхрабрују да се смеју током читавог догађаја. Ово укључује церемонију, пријем, па чак и фотографије венчања. Осмех би имплицирао да пар није озбиљан по питању брака.

5. У Гватемали, младожењина мајка ломи звоно на пријему

Након што су младенци изговорили своје "И дос", младожењина мајка пуни керамичко звоно пиринчем, брашном и другим житарицама. Пре него што дозволи брачном пару да уђе у кућу, свекрва ломи звоно, које представља обиље и благостање у њиховом браку.

6. У Јапану, млада носи покривач за главу

Традиционални покривач за главу се зове Тсунокакусхи и требало би да покрије невестину перику обликовану у високу пунђу. Покривало за главу је направљено од беле свиле, која одговара белом кимону младе. Неки људи верују да се Цунокакуши носи да сакрије невестине „рогове“, који симболизују љубомору и себичност, како би она могла да постане нежна жена током брака.

7. У Италији, младожења изводи серенаде невести ноћ пре венчања

Ноћ пре венчања, будући муж организује  серенаду за младу, уз помоћ својих пријатеља. Серенада би требало да буде изненађење за младу, па само остали чланови породице могу да знају када ће се тачно догодити.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas