· · Коментари: 0
протумачите свој сан

Шта значи када сањате ПАУКОВЕ: Проблеми са родитељима или жудња са креативношћу?

Снови о пауцима могу имати различита тумачења у зависности од бројних фактора

1657120561_spider-web-g81d92a65b_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Ваша лична и културна повезаност са пауковима, као и да ли их се плашите или их волите и други контекстни трагови могу вам помоћи да дођете до значења о симболици снова о пауковима.

Прочитајте још: Спас за тропске врућине: Расхладите просторију без климе и вентилатора, уз помоћ једноставног трика

Значење паука и паукове мреже у сновима

Не постоји једно тумачење када се паук или паукова мрежа појављује у сновима. Међутим, можете испитати ствари као што су ваша лична и културна повезаност са пауцима и мрежама, како се осећате према њима у свом будном животу, како се осећате према њима у сну и различита универзална средства која ће вам помоћи да стекнете бољи увид у значење сна.

Имате проблема са родитељима
Ако верујете у фројдовско тумачење снова , пауци у сновима представљају проблеме са вашим родитељима. На пример, угриз паука према Фројду може указивати на страх од казне од стране вашег оца, док други фројдовски аналитичари верују да паук представља надмоћну мајку или мајчину фигуру. Ово могу бити ваљана тумачења ако имате проблема са једним или оба родитеља или имате остатке љутње из детињства.

Ваша сенка жели пажњу
Карл Јунг је веровао да пауци представљају сенку; односно делове себе које скриваш у својим сенкама. То могу бити делови себе које не волите, поступци и нагони којих се стидите, или само делови себе које сте сакрили јер вам се не свиђа оно што говоре о вама. Ово би могло бити исправно тумачење ако сан изазива нелагоду.

Осећате се као аутсајдер
Пауци се осећају страно и другачије од људи са својом мрежом која се врти и свим тим ногама. Они постоје много изван људског искуства све док не наиђете на једно у својој кади баш када се спремате да се окупате. Ако се у сну осећате двосмислено, или ако доживљавате периоде усамљености или сличне потешкоће у свом животу, онда када видите паука у сну може значити да се на неки начин осећате као аутсајдер.

Осећате као да сте у замци
Пауци заробљавају свој плен у мрежи, вртећи га у лепљивом паучинастим тракама тако да не могу да се крећу. У разговору људи често говоре да су заробљени у „мрежи лажи“ или говоре о плетењу „замршене мреже“. Све ово су назнаке овог значења паука у сновима, што сугерише да када се паук појави у вашем сну, посебно паук у мрежи, можда се осећате заробљени у некој ситуацији. Други контекстни трагови у сну могу вам помоћи да боље разумете како се осећате заробљени.

То је лоша срећа
Сујеверно тумачење паука у сновима настаје када убијете паука у сну. Неки људи сматрају да је убијање паука у сну претња лоше среће.

Жудите за креативним испуњењем
Пауци врте замршене и лепе мреже, што је невероватно креативан процес. Стога, пауци у сновима такође могу симболизовати креативност и сугерисати да сте или усред креативног процеса или жудите за креативним испуњењем. Такође би вас могло упозорити на креативне идеје које вас чекају да их испуните.

Доживљавате страхове и анксиозност
Ако сте арахнофобични (плашите се паука), онда пауци у сновима могу једноставно представљати ваше страхове и анксиозност. Ово је посебно тачно ако у сну доживите исти страх од паука као и у будном животу.

Пауци и мреже су моћни симболи снова
Сањати о пауцима може вам рећи много о томе шта се дешава у вашој подсвести. Снови о пауцима вам помажу да боље разумете своје најдубље мисли и страхове како бисте могли да их решите и подстакнете лични раст.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.