Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Будите опрезни: Преваранти једва чекају да изгуглате ОВЕ 3 СТВАРИ

Преваранти често користе фразе које се највише претражују на интернету

1686482556_HAKER.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Све више се ослањамо на технологију па нам је некако природно да када нешто не знамо, питамо Гоогле за помоћ. Али, будите опрезни јер преваранти често користе фразе које се највише претражују на интернету како би вас навели да наседнете на превару.

С посебним опрезом и пажњом пазите када гооглате ове три ствари.

1. Број корисничке службе

Понекад сте у журби и јако вам је потребан број неке корисничке службе па то можете покушати наћи путем Гооглеа. У журби можда кликнете на прву опцију претраживања која вам изгледа као службени број компаније, а преваранти управно на то чекају.

Позовете ли број који су објавили преваранти, они вас могу тражити одређене податке како би “потврдили ваш идентитет”, а заправо вам украсти личне податке или преузети контролу над вашим бројем како би даље варали друге особе.

Најбоља опција је да гооглате службену страницу компаније коју желите да контактирате и проверите да УРЛ води на праву, службену страницу. Тамо ћете пронаћи опцију ‘о нама’ или ‘контактирајте нас’ и тако им се можете јавити.

2. Добро плаћен посао од куће

Када говоримо о зарађивању новца на интернету у 2023., нарочито када је реч о пословима који се обављају од куће, може се рећи да су бројни огласи које ћете пронаћи на интернету заправо преваре.

Држите се оног најједноставнијег савета – ако понуда за посао звучи предобро да би била истинита, онда вероватно и јесте тако. Припазите на нејасне описе послова, објаве старе више месеци и информације о људским ресурсима послате с бесплатних домена е-поште као што је @гмаил, саветује лифехацкер.

3. Најбољи крипто новчаник

Разумљиво је да желите да пронађете најсигурнији новчаник да своју вредну криптовалуту сачувате од руку превараната, хакера и лопова. Међутим, тражење једног путем једноставног претраживања управо је оно што преваранти желе да учините—а њихове СЕО вештине позиционирају њихове замке високо у Гоогле резултатима.

Једноставан начин да избегнете овај проблем је да уместо тога пронађете угледну wеб страницу која нуди поуздане савете и следите њихове линкове, преноси Н1.инфо.хр.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas