Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОЈА ЗЕМЉА НАЈВИШЕ "ГУГЛА" О СРБИЈИ: На првом месту ових држава СМО НА ПРВОМ МЕСТУ по броју претрага

Гугл претраге су већ годинама један од најбољих показатеља једног друштва и његових интересовања.

1708430855_shutterstock_2031053153.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када претражујемо интернет, најчешће се наши упити односе на земљу у којој живимо - занимају нас свакодневни проблеми у друштву, политичка питања и рутинске ствари попут временске прогнозе, радног времена објеката и других информација. Исто тако, и становници других земаља теже да буду информисани о питањима од локалног значаја.

Међутим, осим локалних, често су предмет наше претраге и питања која се тичу других земаља. О којој држави (или измишљеној држави) најчешће "гугламо" ми, Срби, а становници које европске земље најчешће претражују Србију на Гуглу? Одговор је поделила једна страница на друштвеној мрежи Икс.

 

У којој земљи се навише претражује о Србији, а шта занима регион

Када је реч о нашој земљи и њеним становницима, ове претраге су се по броју "гуглања" на првом месту нашле тек у две земље, и обе су комшијске. У питању су Северна Македонија и Црна Гора. 

Остатак земаља из региона су више занимале земље Европске Уније. Тако су Хрвати највише претраживали Немачку, док су Словенцима и становницима Босне и Херцеговине на првом месту биле по броју претрага биле вести о Хрватској.

 

Шта "гугла" остатак Европе

Највећи део остатка Европе је претраживао појмове који су везани за Русију, Француску, Немачку, као и Сједињене Америчке Државе.

Русија и њени становници су били на првом месту по броју претрага у многим европским државама: Белорусији, Украјини, Чешкој, Словачкој као и Литванији, Летонији и Естонији. Са друге стране, Русима, као и Немцима и Французима, најзанимљивије биле вести везане за САД.

Од већих европских земаља, о Француској су највише "гуглали" у Италији и Шпанији, док су становницима Турске и Грчке најзанимљивије биле вести које се тичу Немачке. Ова земља је била посебно занимљива и Мађарима, Румунима, Пољацима и становницима Аустрије. 

(РТ.РС)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas