· · Коментари: 0
лутка

Да ли сте знали ко се КРИЈЕ иза приче о БАРБИ И КЕНУ? Откривена истина о ДЕЦИ по којој су настале ЛУТКЕ!

Барбика и њен нераздвојни пратилац Кен једне су од најпродаванијих производа у индустрији играчака скоро педесет година

1595508533_Depositphotos_37289067_s-2019.jpg
Фото:Депосит

 Осим тога, звезде су и анимираних филмова, видео игрица као и читавих тематских паркова посвећеним њима и њиховом "начину живота". Ипак, чак ни најтврђи "фанови" ових лутака не знају да је прича иза њих далеко бизарнија чак и од ружичастог света у којем живе Барби и Кен.

Барби је "рођена" 1959. а две године касније стигао је и Кен!
Како је почело?
Барбика или Барби је најпродаванија лутка на свету. Први пут се појавила 1959. године као производ компаније “Маттел”. Американка Рут Хендлер сматра се креаторком Барби, чији је дизајн био инспирисан немачком лутком познатијом као Билд Лилли. Производи је компанија Маттел, а први пут се појавила 1959. године. Две године касније светлост дана угледао је и Барбикин момак – Кен и овај пар суверено влада светском индустријом играчака већ скоро 50 година.

Ипак, да ли сте знали да имена Барби и Кена нису случајно изабрана и да су се иза њих криле праве особе?

Прочитајте још: Последњи цртани који је одобрио Волт Дизни иза кога стоји ИСТИНИТА ПРИЧА о најбогатијим париским МАЧКАМА

Упознајте Барбару и Кенета Хендлера… децу која су била инспирација за стварање једног од најпознатијих парова свих времена!

Не момак и девојка, већ брат и сестра!

Ово отвара “Пандорину кутију” бизарности јер, видите, прави Барби и Кен нису били дечко и девојка! Били су брат и сестра!

Лутке су креирали њихови родитељи. Прича каже да је Рут Хендлер посматрала своју ћеркицу како се игра папирним луткама примећујући да им она даје улоге одраслих иако је у то време већина дечјих играчака била у облику беба.

Прочитајте још: Кејт Мидлтон и принц Вилијам ПРЕКИДАЈУ КРАЉЕВСКУ ТРАДИЦИЈУ како би заштитили сина?!

Рут је свом мужу Елиоту, саоснивачу компаније “Маттел” предложила идеју за нову лутку у облику арактивне девојке и након што је породица на одмору у Немачкој наишла на лутку Билд Лили, знали су и како технички могу да је направе. Барби је рођена, а 1961. стигао је и Кен.

Прави Барби и Кен нису били дечко и девојка, већ брат и сестра!

Обе лутке су назване по деци породице Хендлер иако су и Барбара и Кенет као одрасли мрзели своје “двојнике” и било какве асоцијације са њима, пише портал Листверсе.

“Уморна сам од тога да будем Барби”

Осим чињенице што су целом свету морали да објашњавају да нису љубавници него брат и сестра, Барбара и Кенет су тврдили да презиру оно што оне лутке представљају! Барбара се жалила да је Барби само “главата фуфица”, а Кенета је нервирала Кенова безгрешна, досадна личност.

Прочитајте још: Потпуно друга особа! Ову ПЕВАЧИЦУ данас не бисте препознали, а њеног ГЛАСА се сви добро сећамо (ФОТО)

– Кен је женскарош. Он иде по плажама и сурфује. Ја сам био тип детета који свира клавир и одлази у биоскоп. Све девојке су мислиле да сам потпуно штребер. Барби би требао да буде више од девојке која иде по забавама и по цео дан се забавља. Требало би да брине о сиромашнима и патњи која постоји на свету – рекао је Кенет у интервјуу “Пеопле” магазину 1989. године.

Барбара и Кенет нису имали лепо мишљење о луткама које је њихова мајка направила!

Ни његова сестра Барбара није имала лепо мишљење о лутки којој је “кумовала”.

Прочитајте још: Открили су ЛАЖНУ личну карту своје дадиље, унајмили ДЕТЕКТИВА, а када су сазнали ИСТИНУ - молили су је за ОПРОШТАЈ

– Уморна сам од тога да будем Барби. Већ као тинејџерка нисам желела да имам најбољу могућу одећу ни скупа кола. Мењала сам се како сам постајала старија, али Барби није – испричала је Барбара у истом интервјуу.

Брат и сестра Хендлер живели су повучено и далеко од очију јавности. Обоје су мислили да им је повезивање са овим луткама упропастило живот.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.